Ester en Els van S-ter Fashion & Design               
Ester en Els van S-ter Fashion & Design                Foto: PR

Kleding met kleur en design waar je blij van wordt bij S-ter

Algemeen

WINTERSWIJK - "Ik had de keuze: of zelf verhuizen, of de winkel verhuizen. Aangezien we het huis net ongeveer klaar hebben, is de winkel naar een nieuwe plek gegaan", legt Ester Konings, eigenaresse van S-ter Fashion & Design uit. De nieuwe winkel is gevestigd aan de Misterstraat 79, op een minimale steenworp afstand van het oude onderkomen.

"Het is hier licht en ruim", lacht de Winterswijkse modeontwerpster. "Ik kan hier de merken goed presenteren. Voorheen moesten klanten vragen naar andere maten, maar hier kan ik alles gewoon kwijt in de rekken en kunnen mensen, als ze dat willen, gewoon zelf lekker kijken en zoeken." Ook aan de heren is gedacht. "Ze kunnen natuurlijk is het assortiment voor mannen, dat ik hier heb hangen, rondneuzen, maar ze kunnen ook even wachten of een boekje lezen in de comfortabele zithoek", lacht Ester.

Ester is modeontwerpster. Zij maakte onder andere kleding voor de medewerksters van de gemeente Winterswijk. "Als ik kleding kan ontwerpen, kan ik ook een winkel inrichten, was mijn gedachte", lacht Ester. Ze gaf helemaal een eigen draai aan de inrichting van de ruimte en wist de sfeer en uitstraling die ze voor ogen had goed te vangen in de nieuwe winkel. Een kleurrijk behangetje en sfeervolle accessoires maken het plaatje compleet. "Mensen kunnen rustig rondkijken en de paskamers zijn lekker ruim, ik heb genoeg magazijnruimte. Ik heb zelfs een studio in kunnen richten om foto's te maken voor de webshop", lacht ze vol tevredenheid.

Wie langs de winkel loopt wordt al nieuwsgierig door de kleurrijke pui. Als mensen naar binnen lopen kan het niet anders, dan dat ze vrolijk worden. Een winkel vol vrolijke kleuren en retro motiefjes. Jassen, jurkjes, shirtjes, rokken, maar ook schoenen en tassen van topmerken zijn er te ontdekken. "Je kan hier een complete outfit vinden", legt Ester uit. Zij gaat zelf op pad om de collectie samen te stellen. "Ik ga bij de merken langs om uit te zoeken wat er in mijn winkel past. Ik wil de stof voelen. Dat is voor een ontwerper natuurlijk heel belangrijk, dat de stoffen goed zijn en prettig aanvoelen. Ik pas zelf alles aan om te voelen en te bekijken hoe iets zit en valt", legt ze uit. "Ik kan het alleen verkopen als ik er zelf achter sta en weet dat het kwalitatief goed is." Indien nodig kan Ester de kleding op maat maken voor de klanten.

"Ook vind ik het belangrijk om bij de keuze van het assortiment op duurzaamheid te letten. Ik kies voor duurzame merken in de collectie. Ik heb veel kleding van bio katoen in de winkel." Nu ze de winkel op orde heeft, hoopt Ester ook weer meer zelf te kunnen gaan ontwerpen. "Volgende project is het ombouwen van de oude winkelruimte tot mijn ontwerpatelier."

Men kan in de winkel onder andere terecht voor merken als: 4funky Flavours, Art, Blutgeschwister, King Louie, Le Pep, Lien&Giel, Lovestation 22, Ragwear, Tante Betsy, Urban Hippies, Vrolijke Famkes, Who's that girl/Wow to go. Op de website zijn alle merken terug te vinden. Wie verder weg woont of geen tijd heeft om de winkel te bezoeken kan terecht in de webshop. Er is kleurrijke kwaliteitskleding te vinden voor vrouwen, mannen en kinderen

Dit artikel wordt u aangeboden door S-ter. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant