COC start activiteitengroep voor lhbt+-jongeren in Winterswijk

WINTERSWIJK - COC Twente-Achterhoek start met een activteitengroep voor lhbt+-jongeren (lesbisch, homo, bi-seksueel of transgender) van 18 jaar of jonger, genaamd 'Jong&Out'. Door aan de activiteiten mee te doen, kunnen deelnemers andere jongeren leren kennen die hetzelfde meemaken als zij. Activiteiten variëren van een high-tea tot samen een escaperoom doen, van een middagje bordspellen tot lasergamen. 't Kreil in Winterswijk wordt de uitvalsbasis. Op zondag 9 februari van 13.00 tot 16.00 is de eerste bijeenkomst.

Activiteiten in de Achterhoek
Er is een landelijk dekkend netwerk van Jong&Out-groepen. De nieuwe groep in de Achterhoek is voor het COC Twente-Achterhoek de tweede groep naast Jong&Out Twente (Enschede). Met deze tweede groep hoopt het COC ook jongeren uit de Achterhoek een veilige plek te geven om andere lhbt+-jongeren te ontmoeten. Stijn Kuisselbrink is een van de initiatiefnemers: "In de Achterhoek is er nog niets voor deze jongeren. De eerste reacties op ons initiatief zijn erg positief. We hopen dat we veel jongeren elke maand niet alleen een leuke middag kunnen geven, maar ook dat we hen hiermee helpen zichzelf te accepteren."

De eerste bijeenkomst
De eerste bijeenkomst vindt plaats op zondag 9 februari van 13.00 tot 16.00 bij speeltuinvereniging 't Kreil in Winterswijk (Kleine Parallelweg 29). 't Kreil ligt op loopafstand van het station. Aanmelden kan door een berichtje te sturen via Facebook of Instagram (@JongEnOutOost) of door een mail te sturen naar jenoachterhoek@coctwenteachterhoek.nl.

Moeilijke periode
'Wie ben ik' is een vraag die elke puber zichzelf stelt. Voor lhbt+-jongeren is deze periode extra lastig. Vooral de periode tussen het moment dat je erachter komt dat je lesbisch, homo, bi of transgender bent en het moment dat je je ouders en je omgeving vertelt hoe de vork in de steel zit (de 'coming-out') is moeilijk voor jongeren. Daarnaast komt vooral op school (online) pesten nog vaak voor, zo laat recent onderzoek opnieuw zien. De angst voor negatieve reacties van leeftijdsgenoten maakt het extra lastig om jezelf te accepteren en uiteindelijk uit de kast te komen. Juist in deze periode hebben jongeren behoefte aan contact met anderen die net zo zijn als zijzelf. Jong&Out Achterhoek is opgezet om in deze behoefte te voorzien.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden