Winterkoning. Foto: Koos Dansen
Winterkoning. Foto: Koos Dansen

Lezing 'Meer vogels in en om de tuin' bij Groei en Bloei

Algemeen

WINTERSWIJK - In de winterperiode vinden veel mensen het leuk om de vogels in de tuin te voeren. Vaak zijn het dezelfde vogels die de voederplank bezoeken, maar het zou natuurlijk best leuk zijn om ook andere soorten aan te trekken.

Om meer te weten te komen over de diverse vogelsoorten zijn belangstellenden van harte welkom op dinsdag 21 januari bij de lezing 'Meer vogels in en om de tuin' door Koos Dansen.
Deze avond wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk.

Koos Dansen was Hoofd voorlichting bij Geldersch Landschap en is na zijn pensionering onder meer vrijwilliger lezingen en educatie van Vogelbescherming Nederland.

Koos Dansen: "Ik neem u mee naar mijn stadstuin in Arnhem waar ik ruim 25 vogels heb geteld. Ook vertel ik over een bosrijk Veluws landgoed in Arnhem waar ik vanuit mijn schuilhutje met drink- en voederplek ruim vijftig soorten vogels op bezoek kreeg en fotografeerde. Wat wij van vogels in onze tuin mogen verwachten wordt sterk bepaald door de grootte, ligging, inrichting, beplanting, het onderhoud, de rust en het al dan niet bijvoeren. Op deze avond zal ik een groot aantal bekende en ook minder bekende vogels met hun eigen wensen met de aanwezigen bespreken".

Omdat op zaterdag 25 en zondag 26 januari de jaarlijkse vogeltelling plaats zal vinden is deze lezing op deze datum gepland, net voor de telling.

Belangstellenden zijn van harte welkom op 21 januari om 20.00 uur bij HCR 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1 in Lichtenvoorde.
Leden hebben gratis entree, niet leden betalen 3,50 euro entree.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant