Zeer geslaagd kerstdiner bij Villagio. Foto: PR
Zeer geslaagd kerstdiner bij Villagio. Foto: PR (Foto: )

Een kerst om nooit te vergeten

WINTERSWIJK - Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om gezellig met familie en vrienden de kerstdagen door te brengen. Meho Ademi van restaurant Villagio en Edwin van Staalduinen van Esta Haarmode kennen de verhalen maar al te goed. Verhalen van mensen die hopen dat de kerst snel voorbij is, omdat ze weer alleen zitten. Ze staken de koppen bij elkaar en kwamen tot het plan om een kerstdiner te organiseren. Jong en oud, iedereen was eerste kerstdag welkom bij restaurant Villagio aan de Markt in Winterswijk.

De hulp werd ingeroepen van Ouderenbeleid in het Streekziekenhuis, Sociaal Team De Post en Buurtzorg om mensen te bereiken. Edwin: "Ik heb zelf ook mensen gebeld om te vragen of ze zin hadden in een gezellig kerstdiner." De aanmeldingen waren heel divers van alleenstaanden, echtparen, maar bijvoorbeeld ook van mensen die alleen waren met kerst omdat de kinderen in het buitenland wonen. De tafels waren tijdens het middagdiner gevuld met vijfendertig gasten. Het avonddiner telde vijventwintig gasten. "We hadden per keer plek voor vijftig gasten, dus er hadden nog wat mensen bij gekund. Maar niet iedereen durfde de drempel over om aan te sluiten", aldus Edwin.
Meho en Edwin kijken terug op een heel geslaagd diner. Meho: "Het was precies waar we op gehoopt hadden. Mensen waren gezellig met elkaar in gesprek en de sfeer was geweldig. Ook de bingo met leuke prijsjes viel in de smaak." De hulp van andere ondernemers was zeer welkom. Vrijwilliger Geert Freriks haalde met de bus mensen op die niet zelf naar het kerstdiner konden komen. Autobedrijf Roerdinkholder bood spontaan een bus aan voor dit vervoer. Bij binnenkomst brachten de dames van het gelegenheidskoor 'Dokter M en zusters' direct de stemming erin met mooie kerstliederen. En als klap op de vuurpijl hoefde niemand af te rekenen. Meho bood het diner en de drankjes gratis aan.
Op de vraag of dit op herhaling gaat tijdens de kerst in 2020 zeggen Meho en Edwin direct volmondig 'ja'. "Het kerstdiner is zo verlopen zoals we hadden gehoopt en het is echt fantastisch om mensen een mooie kerst te bezorgen. Ook de spontane hulp van andere ondernemers is geweldig. Wij gaan in ieder geval weer een kerstdiner organiseren en hopen door de verhalen van gasten dat we nog meer mensen kunnen verwelkomen" reageren Ademi en Van Staalduinen enthousiast.

Meer berichten