't Kempken wint de wisselbeker. Foto: Rob Bouwman
't Kempken wint de wisselbeker. Foto: Rob Bouwman (Foto: )

't Kempken Meddo winnaar wisselbeker fietscontrole

MEDDO - Basisschool 't Kempken in Meddo scoorde het best van alle 15 Winterswijkse basisscholen bij de jaarlijkse fietscontroles, uitgevoerd door de plaatselijke VVN-vrijwilligers.
Van alle 75 gekeurde fietsen in Meddo, werd er geen één afgekeurd! Een 100 % score.

Jacqueline van der Vinne, van VVN-Winterswijk, had lovende woorden voor het goede werk dat de verkeersouders op 't Kempken verrichten. Juf Monique (de directrice) vertelt: "Elk jaar doen we enkele projecten op gebied van verkeersveiligheid. Ik doe dan een stapje terug en laat deze projecten over aan meester Rob (groep 7 en 8) en onze verkeersouders. Dat loopt als een trein en het is leerzaam voor de kinderen. Bijvoorbeeld als ze naast zo'n groot landbouwvoertuig staan, waarbij je de kinderen echt niet ziet en ze dit zelf ook mogen ervaren als ze in de cabine zitten."
Lex Mulder van groep 8 mocht de wisselbeker namens 't Kempken in ontvangst nemen, omdat hij net jarig geweest was.
Daarbij feliciteerde Jacqueline, namens VVN-Winterswijk, de hele school. Maar ze drukte de leerlingen uit groep 8 op het hart, om dit goede resultaat ook uit te dragen naar het vervolgonderwijs, waar ze volgend jaar naar toe gaan. Want uit de fietscontroles daar, blijkt dat het, op zijn zachts gezegd, nogal tegenvalt met de staat van de fietsen.
Voor iedereen op 't Kempken, met of zonder fiets, was er vervolgens nog een gezonde traktatie in de vorm van een mandarijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden