Guus Lammers nieuwe Prins van de Knorrepotten

MEDDO - Op zaterdag 9 november hield carnavalsvereniging de Knorrepotten de jaarlijkse buutavond. Na het officieel binnenkomen van het prinsenpaar en de raad van elf kon het officiële gedeelte beginnen. Het officiële gedeelte wordt traditie getrouw geopend met de Proclamatie van het aftredende prinsenpaar Prins Rick en adjudant Ronal. Na de proclamatie was het tijd om het prinsenpaar te ontdoen van hun versierselen zodat deze weer beschikbaar zijn voor het volgende paar

Na deze officiële handelingen was het hoog tijd voor de eerste buutreedner traditie getrouw was dit natuurlijk Han van de Kapper die voor het 29 jaar als buutreedner aanwezig is. Hij nam weer de Meddose bevolking inclusief zich zelf op de scherpe korrel met een hele dikke knipoog. Hierna was het de beurt aan de uit Zieuwent afkomstige Willem Rouwhorst die als Mollenvanger zijn dagelijkse werkzaamheden en belevenissen doornam. Willem kreeg de zaal regelmatig aan het lachen. En het publiek genoot dan ook volop.
En dan is het eindelijk zover wie wordt het nieuwe Prinsenpaar voor het carnavalsjaar 2019/2020? Het publiek werd natuurlijk nog even in spanning gelaten zodat eerst de nieuwe kleding inclusief de nieuwe steek voor de toekomstige jeugdprins en adjudant getoond kon worden aan het publiek. Het jeugdpaar krijgt dezelfde kleding als het Prinsenpaar en zo is er nu een mooi compleet geheel. Hierna was het dan toch echt hoogste tijd om het nieuwe Prinsenpaar te onthullen. Wie o wie zullen het zijn? Dit jaar is Guus Lammers de Prins en hij wordt hij bijgestaan door zijn adjudant Ries van Ooijen. Na de installatie was het hoogtijd voor hun proclamatie waarna zij zich een jaar lang prinsenpaar van de Knorrepotten mogen noemen. Ook werd er deze avond afscheid genomen van twee leden van de raad van elf. Luuk te Brake en Mariska Kroezen dragen het stokje over aan Rick Krabben en Barry Raben die de komende jaren de raad van elf komen versterken.
Na dit officiële gedeelte was het hoogtijd voor de laatste buutreedner, dit maal was het Dirk Kouwenberg die als student, het publiek liet meegenieten hoe het studentenleven in Leiden was. Hier werd natuurlijk hartelijk om gelachen.
Om precies 23.11 uur kwam er een einde aan de officiële avond en ging de avond nog gezellig door tot in de kleine uurtjes. De Knorrepotten kunnen terug kijken op een hele geslaagde avond.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden