Liefde voor de natuur. Foto: Hans Hendriks
Liefde voor de natuur. Foto: Hans Hendriks (Foto: Hans Hendriks)

Raadselachtige schilderijen over de menselijke waan-zin bij Ankomm'n

CORLE - Vanaf 8 november exposeert Judith Maria Brennike uit Weseke (Dld) haar olieverf schilderijen onder de titel ‘Breuk-Stukken’. Haar huis hangt vol met haar werk. Zij kan over elk schilderij een boeiend, eigen en zinnig verhaal vertellen. Voor de expositie heeft zij steekwoorden voor haar schilderijen bedacht waarmee de kijker sleuteltjes in handen krijgt om meer vat op haar werk te krijgen.

Het werk van Judith gaat over de feilbaarheid van het leven. Het zijn karikaturen van het lijden waarvan de intensiteit zonder knipoog, zonder een weinig ironie misschien zelfs met sarcasme ondraaglijk zou zijn. Maar ze zijn wel serieus bedoeld, vaak zijn ze symbolisch, voor menigeen misschien surrealistisch. Ze verwerkt haar eigen belevenissen uit heden en verleden. Zo is Judith de laatste jaren met een aan verslaving grenzende passie haar rijke innerlijk leven aan het onderzoeken. Volgens Hans Hendriks, die bij gastgalerij Ankomm’n de exposities organiseert, is deze expositie een absolute aanrader. Bij zijn bezoek aan Judith heeft hij ondervonden hoe zij haar eigen diepere werkelijkheid achter de ogenschijnlijke werkelijkheid onderzoekt en in beeld en woorden weet te vangen.

Judith schildert uit de vrije hand, ze begint doorgaans met een idee gevolgd door een ruwe schets. Dan ontstaat in meerdere lagen het uiteindelijke resultaat. Soms dienen filmscènes als basis voor de uitwerking van haar denkbeelden en gevoelens. Soms ook eigen foto’s maar meestal is toch haar eigen fantasiebeeld het begin van het schilderij.

Judith Maria Brennike is zelf de zondagen aanwezig van 14.00 tot 17.00 uur. Zij gaat graag met bezoekers in gesprek over haar werk. De expositie is vanaf vrijdag 8 november tot en met maandag 2 december. Gastgalerij Ankomm’n, aan de Mentinkweg 5 in Corle.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden