Hulp gezocht voor KNNV-natuurwerkdag op Landgoed Kotmans

MISTE - Landgoed Kotmans in Miste is op zaterdag 19 oktober het gebied waar de natuurwerkdag van de KNNV, vereniging voor veldbiologie, afdeling Oost-Achterhoek gehouden wordt. Mensen die willen helpen en genieten van het werken in de natuur zijn welkom.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen van berkenopslag. Ook staat er vaak opslag van kleine dennetjes. Er staan erg veel jonge berken op de heidevelden. De heide bloeide overigens deze zomer heel mooi. Om dat zo te houden heeft de heide wel ruimte nodig. Vandaar deze natuurwerkdag.
Wat is er nodig om deze dag mee te doen? Allereerst moeten belangstellenden zich opgeven bij Hermien Toebes, de coördinator. Haar tel: 06-30709561. Opgave is nodig, zodat men weet hoeveel soep er gemaakt moet worden voor de harde werkers. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Een lunchpakket brengt men zelf mee. Verder: laarzen of werkschoenen en werkhandschoenen. Wie zelf een lange snoeischaar heeft mag die ook gebruiken. Gereedschap is wel aanwezig. Aanwezigen volgen de instructies van Hermien in overleg met de eigenaar/beheerder, de heer Berenschot. Wie geen vervoer heeft kan naar het VVV-kantoor gaan, mevr. Kuipers-Rietbergplein 1 in Winterswijk, daar vertrekken andere deelnemers om 9.00 uur is. Wie op eigen gelegenheid gaat: Het ligt aan de Kotmansweg in Miste. Uitsluitend te bereiken via de Heenkamppieperweg. De werkzaamheden beginnen daar om 9.30 uur en het duurt tot ongeveer 15.30 uur. Een halve dag meewerken kan natuurlijk ook.

Meer berichten