Toin de Ruiter en Joris Bengevoord hebben de openingshandeling verricht.  Foto: Lydia ter Welle
Toin de Ruiter en Joris Bengevoord hebben de openingshandeling verricht. Foto: Lydia ter Welle (Foto: )

Gevarieerde Bedrijvenbeurs geslaagd

WINTERSWIJK - Zaterdagmorgen even na tien uur spraken burgemeester Joris Bengevoord en ondernemer Toin de Ruiter de aanwezig toe bij gelegenheid van de opening van de Bedrijvenbeurs. Die tweedaagse beurs vond plaats in en om Theater De Storm. Samen onthulden zij een groot bord met daarop de logo's van de grote variëteit aan deelnemende bedrijven.

Door Lydia ter Welle

Toin de Ruiter wees in zijn toespraak op het belang van contact leggen met klanten. "Juist in deze tijd van internet wordt persoonlijke aandacht van de ondernemer voor zijn klanten belangrijk. En de bezoekers hier zijn de klanten van die ondernemers. Misschien nu al, maar anders wel in de toekomst. Het gaat niet eens om direct iets verkopen, maar om kennis te maken. Want iemand die je kent, schiet je als eerste te binnen, als je iets nodig hebt. Kennen leidt zo tot gunnen." Hij prees de ondernemers in het algemeen en die in deze regio in het bijzonder. "Ondernemers zijn belangrijk voor de leefbaarheid. Een ondernemer is een kartrekker: hij loopt risico met eigen geld. Geen ondernemers betekent geen banen en geen banen betekent dat er geen mensen blijven wonen in de streek. En vlak ook de spin off niet uit: het gaat niet alleen om de banen die die ene ondernemer creëert, maar het betekent ook werk voor andere lokale ondernemers, die bijvoorbeeld de schoonmaak, de ICT, de inrichting en dergelijke verzorgen. Daarvoor zorgen ondernemers zoals degenen die zich hier presenteren. Ik wens hen goede zaken!"

Joris Bengevoord zei een trotse burgemeester te zijn. "Trots op al die prachtige bedrijven hier in Winterswijk, en trots op al die mensen die er werken. Onlangs hoorde ik bij een bezoek aan zo'n bedrijf, Heesen Yachts, nog eens weer dat het arbeidsethos hier in de regio een reden is voor het bedrijf om hier te blijven, zelfs uit te breiden, en dus niet te verkassen naar Brabant waar de hoofdvestiging is. Daar ben ik trots op."

Bengevoord toonde zich ook trots op de aanwezigheid van 'zijn' brandweer op de beurs."Zij verzorgen de hele dag demo's van hun skills. Alle reden om eens te gaan kijken, ook voor de ondernemers die hier aanwezig zijn. De brandweer verdient die aandacht, ook omdat we mensen moeten motiveren om vrijwilliger te worden, om zo onze brandweerzorg op peil te kunnen houden."

De gemeente Winterswijk is momenteel druk bezig met inventariseren van de plekken in Winterswijk waar bedrijven nog gelegenheid hebben om uit te breiden. "We onderzoeken de wensen, want er zijn veel bedrijven die op zoek zijn naar - meer - ruimte. We doen ons uiterste best om de ondernemers de ruimte en goed ondernemersklimaat te bieden en hen zo te behouden voor Winterswijk. Ik wens de hier aanwezig bedrijven goede zaken!"

Vervolgens verwijderden De Ruiter en Bengevoord gezamenlijk een doek en onthulden zo een bord met de logo's van alle deelnemende bedrijven, en verklaarden de Bedrijvenbeurs 2019 voor geopend. Gezamenlijk maakten zij vervolgens ruim de tijd voor een rondje langs alle bedrijven op de beurs.

Meer berichten