Monumentendagen starten met Handel en Corelli. Foto: PR
Monumentendagen starten met Handel en Corelli. Foto: PR (Foto: )

Monumentendagen starten met Händel en Corelli

WINTERSWIJK - De open Monumentendagen van zaterdag 14 en zondag 15 september worden op zaterdag geopend om 10 uur in de Jacobskerk op de Markt van Winterswijk. Het thema van de Monumentendagen is 'Plekken van plezier'. Het thema geeft aandacht aan de plaatsen waar mensen naar toe gingen voor ontspanning en plezier.

Muzikaal plezier wordt dit jaar tijdens de opening geleverd door de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging (KWOV), afdeling symfonie, samen met organist Wim Ruessink. De KWOV en Wim spelen gezamenlijk het orgelconcert no 5, opus 4 van GF Händel.
De KWOV, onder leiding van Anke Lefferts, levert al verscheidene jaren een muzikale bijdrage aan de opening van de Open Monumentendag en speelt naast het orgelconcert een concert voor twee violen en cello van A. Corelli. De solisten, uit eigen geleding, zijn op viool Lieske van de Zandt en Nancy Lijbers en op cello Kobus Assinck. Iedereen is welkom op deze muzikale start van de Monumentendagen om 10 uur in de Jacobskerk of aansluitend, op een van de andere onderdelen van het programma van de monumentendagen georganiseerd door de Monumentenvereniging.

Meer berichten