Voorzitter Chris Blaauboer neemt de sleutel van de nieuwe bus in ontvangst van Hans Tijdink. Foto: Barbara Pavinati
Voorzitter Chris Blaauboer neemt de sleutel van de nieuwe bus in ontvangst van Hans Tijdink. Foto: Barbara Pavinati

Voedselbank Oost-Achterhoek neemt vierde bestelbus in gebruik

LICHTENVOORDE- Het is een feestelijke bedoening op vrijdag 9 augustus rond de klok van 10.30 uur op de Mercatorstraat 35. Voedselbank Oost-Achterhoek neemt officieel haar vierde bestelbus in gebruik. Voorzitter Chris Blaauboer krijgt ietwat later dan gepland de sleutel overhandigd van een van de sponsors: Hans Tijdink, voorzitter van stichting ZieZo. Blaauboer zegt na de 'toitoitoi' wensen van Tijdink: "Deze bus is goed besteed. Ik hoop dat het armoedebeleid aangepast wordt en dat de bus in de toekomst misschien niet meer nodig is."

Door Barbara Pavinati

Er was koffie met lekkers voor de genodigden en vrijwilligers. "Deze vierde bus is in gebruik genomen om alles op te vangen als de drie oude stil komen te staan," vertelt Hans van der Boor, vrijwilliger en verantwoordelijk voor de PR, "Als voedselbank zijn we volledig afhankelijk van giften en sponsoren. We hadden behoefte aan een nieuwe bus en hebben daar zelf ook het nodige voor gedaan. Dankzij de sponsoren konden wij hem aanschaffen. We maken elke week ongeveer 350 pakketten bestaande uit een krat met diverse producten, een diepvriespakket, een zuivelpakket en brood. Hierbij zijn we volledig afhankelijk van wat wij van fabrikanten, supermarkten en andere leveranciers krijgen. We zijn de grootste voedselbank in heel Nederland. We hebben deze nieuwe bus ook nodig om aan de voorwaarden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit te voldoen. Van hen moeten we nu de zuivel apart verpakken. Dat zorgde voor een logistiek probleem. Vandaar de bus." Blaauboer vult aan:"We hopen heel lang met de bus te kunnen rijden zonder mankementen."

Vrijwilligers gezocht
Voedselbank OA kent 143 vrijwilligers en twaalf afgiftepunten in heel Oost-Achterhoek. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd meer dan welkom.


communicatie@voedselbankachterhoek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden