De geslaagde leerlingen van Pronova. Foto: PR
De geslaagde leerlingen van Pronova. Foto: PR (Foto: )

De vlag kan nu ook uit voor leerlingen Pronova praktijkonderwijs

WINTERSWIJK - Leerlingen op praktijkscholen krijgen voortaan een diploma. Tot voor kort was het praktijkonderwijs nog de enige vorm van regulier voortgezet onderwijs waar leerlingen zonder het begeerde papiertje van school gingen. Maar vanaf het schooljaar 2018-2019 is daar verandering in gekomen.

Leerlingen ontvingen altijd al branchegerichte certificaten en een getuigschrift, maar een diploma voor het volgen van, in de meeste gevallen, vijf jaar praktijkonderwijs was er niet. Maar juist ook de praktijkleerlingen verdienen erkenning voor hun inzet. Gelukkig zag Minister Slob van onderwijs dit ook en heeft hiervoor een wetsvoorstel gedaan. Hij vindt dat iedere praktijkleerling recht heeft op een diploma, zodat leerlingen trots kunnen zijn op wat ze hebben bereikt. Zij willen net zoals andere leerlingen laten zien wat ze kunnen.
Dinsdagavond 16 juli was het voor de leerlingen van Pronova zover. Voor het eerst in de geschiedenis van Pronova kregen de leerlingen een officieel diploma Praktijkonderwijs uitgereikt. In muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk werden de leerlingen om de beurt op het podium gevraagd om het diploma vol trots in ontvangst te nemen. Voor hen kan de vlag nu ook uit.

Meer berichten