De burgemeester met Regionalrat in centrum. Foto: PR
De burgemeester met Regionalrat in centrum. Foto: PR (Foto: )

Regionalrat van Bezirksregierung Münster bezoekt Vreden en Winterswijk

WINTERSWIJK - Het gebeurt zelden dat de Regionalrat van de Bezirksregierung Münster een werkbezoek brengt aan een Nederlandse gemeente. Vanwege de goede grensoverschrijdende samenwerking tussen de gemeentes Winterswijk en Vreden kwam deze raad op woensdag 10 juli naar beide gemeentes toe.

De Regionalrat is te vergelijken met Provinciale staten van de provincie. Burgemeester Joris Bengevoord vertelde de leden van deze raad hoe een gemeente in Nederland werkt. Daarna was er aandacht voor het grensoverschrijdende dienstencentrum Gaxel. Het doel van het dienstencentrum is grensoverschrijdend ondernemen en werken te bevorderen. Bijzonder is dat bedrijven in één gebouw straks een Nederlandse en een Duitse voordeur hebben. Zo kunnen zij doelgericht gebruik maken van de voordelen van een Duits en Nederlands adres in één gebouw. Het grensoverschrijdend dienstencentrum komt op precies op de grens aan de Vredenseweg/ Winterswijkerstrasse richting Vreden. De landsgrens loopt straks dwars door het gebouw heen. Naar verwachting kan de bouw van het dienstencentrum in 2020 beginnen.

Tijdens de bijeenkomst is een film getoond, waarin burgemeester Christoph Holtwisch van Stadt Vreden en burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk uitleg geven over de plannen voor het grensoverschrijdende dienstencentrum. De film is te bekijken via het YouTubekanaal van de gemeente Winterswijk https://youtu.be/lKPDOu3BqU4

Het bezoek werd afgesloten met een wandeling door het winkelcentrum, dat nog altijd zo in trek is bij vele inwoners van de deelstaat Nordrhein Westfalen, waarvan het Regierungsbezirk Münster onderdeel is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden