De beurs wordt opgebouwd in De Storm. Van links naar rechts: Roy Stammers, Inge Sluijter en Stefan Heinen. Foto: Verona Westera
De beurs wordt opgebouwd in De Storm. Van links naar rechts: Roy Stammers, Inge Sluijter en Stefan Heinen. Foto: Verona Westera

Van alles te beleven op de Bedrijvenbeurs 2019

Algemeen

WINTERSWIJK - Van multinationals tot zzp'ers. Alle bedrijven zijn welkom om deel te nemen aan de Bedrijvenbeurs 2019, op 21 en 22 september in en om Theater de Storm in Winterswijk.

Door Verona Westera

Vijf jaar geleden was Stefan Heinen, van Esha Drukwerk/De Drukwerkontzorger, de initiatiefnemer voor een bedrijvenbeurs. "Op die beurs stond een flink aantal bedrijven en het evenement trok toen zo'n 10.000 bezoekers", vertelt Heinen. "Vanuit de ondernemers kwam de vraag naar een vervolg. Daar ben ik mee aan de slag gegaan." Heinen nodigde Inge Sluijter van BureauMarcom uit om zich als adviseur en specialist voor marketing en communicatie bij de organisatie aan te sluiten. "Ik help graag bij deze beurs waar mooie Achterhoekse bedrijven zich kunnen presenteren en de bezoekers kunnen informeren. Deelnemers kunnen dat op geheel eigen wijze doen, en net als in 2014 zullen ze het voor een breed publiek aantrekkelijk maken. Wij zorgen ervoor dat er een gemêleerd aanbod aan bedrijven is op de beurs", aldus Sluijter. Ook Roy Stammers van Starckeroode BV Koffie & Service had het plan een beurs voor bedrijven te organiseren en sloot zich bij de commissie aan. "Ja, het moet zo divers mogelijk worden. Er moet van alles te zien en te beleven zijn", voegt Stammers toe, "Zo kunnen Achterhoekse bedrijven en Duitse ondernemingen, net over de grens, laten zien wat ze te bieden hebben", verduidelijkt hij. En ook de indeling van de beurs wordt gevarieerd. "Bedrijven kunnen binnen, maar ook buiten een stand plaatsen", legt Heinen uit. "We maken geen verschillende hoekjes, maar de deelnemers worden door elkaar gepresenteerd, zodat de bezoekers over de hele beurs iets kunnen zien wat hen interesseert."

Op de beurs kunnen bedrijven laten zien wat ze zoal in huis hebben, maar het kan ook dé plek zijn om medewerkers of stagiaires te werven. "Bedrijven mogen zelf weten hoe en voor welke doelgroep ze zich willen presenteren", legt Sluijter uit. "Het is aantrekkelijk voor bedrijven om hun naamsbekendheid te vergroten, daarbij is netwerken van groot belang."

Heinen: "We merkten tijdens de eerste beurs dat het evenement allerlei bezoekers trok. Ondernemers, maar ook gezinnen, van jong tot oud." Dat is ook bij deze editie van de Bedrijvenbeurs de bedoeling."Niet alleen de bedrijven hebben de bezoekers wat te bieden, ook wij als organisatie verzorgen een randprogramma", laat Stammers weten. "Te denken valt daarbij aan muziek en entertainment, workshops en activiteiten voor de kinderen. Aan de precieze invulling van het randprogramma wordt nog gewerkt."

Op zaterdag 21 september is de beurs van 10 uur tot 18 uur geopend. Op zondag 22 september van 10 tot 17 uur.

Bedrijven die op de beurs willen staan, kunnen zich nog inschrijven. De voorinschrijving is inmiddels gestopt, maar er zijn nog plekken beschikbaar. Deelname kan vanaf 225 euro voor zzp'ers.

Meer informatie is te verkrijgen via Esha/De Drukwerkontzorger, Stefan Heinen, info@esha-drukwerk.nl, tel. 0650626242, Starckeroode BV, Roy Stammers, info@starckeroode.nl, tel 0610782669, of Inge Sluijter, BureauMarcom, info@bureaumarcom.nl.


info@bureaumarcom.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant