Foto: Tienke Huisman
Foto: Tienke Huisman (Foto: )

Tweede Duitse herder liefhebbersdag in Winterswijk

WINTERSWIJK - De liefhebbersdag bij VDH Kringgroep De Grensstreek wordt gehouden aan de Veenhuisweg 4 in Winterswijk, op zaterdag 6 juli. De organisatie hoopt op minstens dertig deelnemers die hun (jonge) Duitse herdershond aanmelden voor de eerste van de drie VDH liefhebbersdagen in 2019. Zij ontvangen tegen betaling van 10 euro van de diverse deskundigen een beoordeling van hun hond. Daarbij valt te denken aan dierenartsen, keurmeesters en agility-experts. Dit is de eerste van de serie van drie bijeenkomsten. De dag is ook toegankelijk voor Duitse herders zonder stamboom.

Een gezellige dag
De VDH (Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse herdershonden) -de grootste rasvereniging van Nederland- heeft haar uiterste best gedaan om dit bewezen concept op een leuke, interactieve manier vorm te geven. Vorig jaar organiseerde de vereniging succesvolle liefhebbersdagen in Gorinchem, Etten-Leur en Oldebroek.

Demonstraties en deskundigen
Tijdens de liefhebbersdag vinden de beoordelingen plaats in speciale ringen en worden daarnaast op een apart veld interessante workshops gegeven, uiteraard voorzien van tekst en uitleg. Demonstraties behendigheid en pakwerk staan ook op het programma, zodat niemand zich hoeft te vervelen. Daarnaast is steeds een deskundige aanwezig om van iedere uiting van de hondensport uitleg te geven.Ook is het mogelijk om een fotoshoot met de hond te laten maken. Een professionele fotograaf maakt mooie foto's van de bezoeker en de trouwe Duitse herdershond. Ook zijn er honden(sport)materialen beschikbaar. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de veelzijdigheid van de Duitse herdershond.

Aanmelden voor deze dag kan via www.liefhebbersdag.nl of via www.duitseherder.nl/liefhebbersdag. Deelname kost 10 euro, inclusief entree voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Meer berichten