Ook kinderen kunnen meelopen tijdens de SamenLoop. Foto: PR
Ook kinderen kunnen meelopen tijdens de SamenLoop. Foto: PR

Kinderen kunnen ook meelopen met de SamenLoop voor Hoop

Algemeen

WINTERSWIJK - Voor alle kinderen van groep 3 tot en met 8 is er op zondagochtend 7 juli vanaf half 11 een speciale kinderloop bij Archeus, Vredenseweg 136 te Winterswijk. Kinderen kunnen zo ook een bijdrage leveren aan de SamenLoop voor Hoop, de 24 uurs wandelestafetten waarvan de opbrengst bestemd is voor KWF Kankerbestrijding. Deze verkorte wandel-estafette voor de jonge deelnemers duurt 24 minuten.

Voor de start van de kinderloop is er een korte warming up en de jonge deelnemers krijgen aan de start een paars Samenloop t-shirt, ze lopen in teams en worden begeleid door een volwassene. De KinderLoop is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken en het biedt kinderen bovendien de kans om zich actief in te zetten voor een goed doel.

De kosten zijn 3 euro per kind en dit geld gaat naar het KWF voor kankeronderzoek. Bij de finish ontvangen ze een aandenken als blijvende herinnering aan een bijzondere dag. Verder zijn er tal van leuke activiteiten zoals stenen beschilderen, allerlei optredens, een springkussen, schminken, een braderie etc. Kortom er is voldoende amusement voor jong en oud. De organisatie hoopt dan ook dat er veel kinderen mee willen lopen en dat er veel familie en vrienden komen om aan te moedigen.

Kinderen kunnen aangemeld worden voor deelname via de website: www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk. Meer informatie is ook te verkrijgen tijdens de inloop op woensdag 26 juni tussen 16.00 en 17.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9 in Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant