Meer opslag en webwinkel op het Arrisveld. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Meer opslag en webwinkel op het Arrisveld. Foto: Bernhard Harfsterkamp (Foto: )

Obelink speelt met aankoop Arrisveld in op veranderend consumentengedrag

Meer opslag in combinatie met webwinkel

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK - Op dinsdagmiddag 11 juni werd in de Obelink Vrijetijdsmarkt tussen de tenten en campers de invulling van de vier hectare in het Arrisveld bekend gemaakt. Vorige week hebben burgemeester en wethouders besloten daar toch weer bedrijvigheid toe te staan. Er waren zelfs al gegadigden voor. Vrijdag bleek dat in in ieder geval Obelink belangstelling had. Op dinsdag vertelde Berry Velthuis, directeur van Obelink, dat het familiebedrijf het enige bedrijf is dat naar het Arrisveld gaat.

Meer onderscheiden met eigen merkproduct
Toen op vrijdag de naam Obelink viel, werd meteen gespeculeerd, wat het bedrijf in het Arrisveld zou gaan doen. Een nieuwe winkel? Opslag? Het wordt een combinatie van beide. "Wij zijn al langer op zoek naar extra ruimte", vertelde Velthuis, "omdat de detailhandel en de retail enorm veranderen. Mensen kopen online en willen producten thuis bezorgd krijgen." Dat betekent dat Obelink voor dat deel van de bedrijfsactiviteiten meer opslagruimte nodig heeft, om voldoende voorraad te hebben en om snel aan klanten te kunnen bezorgen. "Daarvoor hebben we ook een eigen merkproduct, dat belangrijker wordt om ons mee te onderscheiden." Dat product wordt in het buitenland gemaakt. Er worden dan niet enkele pallets meer bezorgd, maar meteen een container vol. Ook koopt Obelink af en toe grote partijen op "om ze goedkoop door te zetten".

In Winterswijk blijven had de voorkeur
Obelink heeft momenteel één hectare opslagruimte in Aalten en drie hectare aan de Snelliusstraat op het bedrijventerrein Vèèneslat. Bij de opslag en het distributiecentrum aan de Snelliusstraat hoort inmiddels al een webwinkel en een service-afdeling voor de winkel aan de Misterweg. "Vorige week hebben daar 193 mensen gewerkt", zei Velthuis, "Alles van tien pallets en meer gaat daar al naar toe. Vorig jaar zagen we al dat we een nijpend tekort aan opslag kregen. We zijn toen gaan verkennen waar dit zou kunnen. We hebben in Duitsland gekeken en buiten de regio. We hebben van alles bekeken om te kunnen doorgroeien. Perfect dat deze kans voorbij kwam. In Winterswijk blijven had onze voorkeur." Op het Arrisveld komt nu meer opslagruimte en zal er een deel van de logistiek van het verzenden van de bestellingen overgenomen worden.

Vanuit Winterswijk heel Europa bedienen
De invulling van het Arrisveld zal er anders uitzien dan de opslag aan de Snelliusstraat. Het bedrijf zal landschappelijk goed ingepast worden, maar de details moeten nog uitgewerkt worden. Velthuis wil hierover een gesprek met de omwonenden. "Toen we hier de camperhal bouwden", zei Velthuis, "hebben we een goed gesprek met de buurt gehad. Er zijn daarna geen zienswijzen tegen ons plan ingediend." Met de nieuwe uitbreiding is Obelink voorlopig klaar. De winkel aan de Misterweg is steeds meer een beleveniswinkel aan het worden en met de webwinkel heeft het bedrijf heel Europa als verzorgingsgebied. "Maar wel vanuit Winterswijk." De zoektocht naar de extra ruimte kwam in een stroomversnelling, doordat de gemeente samen met de Arrisveld b.v. nog eens kritisch keek naar de invulling van het Park Achterhoek. Daarbij heeft een zienswijze van de Ondernemerskring Winterswijk (OWIN) op het ontwerp bestemmingsplan een rol gespeeld. De OWIN was niet tegen het zorgpark, maar wist dat Winterswijkse bedrijven, zoals Obelink, snel behoefte hadden aan nieuw bedrijventerrein. Daarom werd aangedrongen het verlies van hectares, die op het Arrisveld bestemd waren als bedrijventerrein, snel elders te compenseren. Dat is niet meer nodig, het terrein is al gevonden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

De gemeente Winterswijk wil volgend jaar minder informatie publiceren op de gemeentepagina's in de krant en meer inzetten op digitale informatievoorziening. Wat vindt u hiervan?Reageren!