De kunstwerken zijn te zien in het kassagebouw van het voormalige WVC terrein. Foto: PR
De kunstwerken zijn te zien in het kassagebouw van het voormalige WVC terrein. Foto: PR (Foto: )

Winterswijkse Amateur Schilders doneren schilderijen

WINTERSWIJK - Het voormalig kassagebouw van de WVC te Winterswijk is omgebouwd tot een kleine tentoonstelling voor verschillende kunstwerken van de Winterswijkse Amateur Schilders. Deze schilderijen zijn tot 6 juli te bewonderen aan de Morgenzonweg en worden geveild tijdens de 24-uurs wandelestafetten de SamenLoop voor Hoop Winterswijk op 6 en 7 juli bij sportpark Archeus.

Er zijn tussen de 40 en 45 schilderijen gedoneerd, waar mensen op mogen bieden vanaf 25 euro. De opbrengst van de veiling kom geheel ten goede aan KWF kankerbestrijding. Zelfs het winnende schilderij van de WAS publieksprijs 2019 wordt beschikbaar gesteld voor de veiling. Dit schilderij is een portret van Rutger Hauer, een bekende acteur, geschilderd door Regina Grevink.

De schilderijen zijn gedoneerd door cursisten uit Winterswijk en Bredevoort die schilderen bij Robert Jansen en Vic Hulshof. Dit is naar aanleiding van een vraag naar een eventuele donatie door vicevoorzitter van de SamenLoop voor Hoop Sandra Meekes, die zelf ook schildert in één van de groepen van Robert Jansen in Bredevoort. Na overleg tussen Jansen, Hulshof en de cursisten wilden de cursisten schilderijen voor dit goede doel beschikbaar stellen. Op 6 en 7 juli zullen de schilderijen op het terrein van de SamenLoop voor Hoop bij Archeus te bewonderen zijn, waarna deze geveild zullen worden. De opbrengst zal zondag aan het einde van de ochtend bekend gemaakt worden. "Een mooie kans om voor weinig een mooi schilderijtje te kopen!", aldus de organisatie van de SamenLoop voor Hoop.

Meer berichten