Lynn Nijland, Dieuwertje Lucas, Lynn ten Elshof, Rachel Nijbroek en Derlinde Mengers. FotoPR Penta Winterswijk
Lynn Nijland, Dieuwertje Lucas, Lynn ten Elshof, Rachel Nijbroek en Derlinde Mengers. FotoPR Penta Winterswijk Foto: PR Penta Winterswijk

Mooie prestaties op toestelkampioenschappen

Algemeen

WINTERSWIJK - In turnhal Weusthag deden afgelopen zondag verschillende turnsters van Penta Winterswijk mee aan de toestelkampioenschappen. Deze warme en lange turn zondag bracht een serie mooie prestaties. Meerdere turnsters behaalden prijzen.

De eerste ronde was voor de jeugd 2 dames, Diede Wiggers, Mette Esselink, Nouk Kos. Nouk bracht twee medailles mee naar huis, een zilveren op de balk en een bronzen plak op de vloer. Mette mocht op de hoogste trede van het podium plaatsnemen en werd eerste op de balk.
In ronde 2 konden senior C dames aan de slag. Anne Schutten, Ilse Bruggers en Jade Derks zetten hun beste beentje voor. Jade werd tweede op de sprong en haalde een derde plek op de brug. De laatste ronde van de dag was een drukke. Junioren D, Lynn ten Elshof, Derlinde Mengers, Kyra Vaartjes, turnden in baan 1 en Lynn Nijland (senior B), Rachel Nijbroek (senior A), Estelle Stemerdink (senior D) en Dieuwertje Lucas (senior B) in baan 2. Lynn ten Elshof werd eerste op haar favoriete toestel sprong en haalde bovendien een derde plaats op de vloer. Derlinde Mengers sleepte tweede plaatsen op de brug en op vloer in de wacht. Lynn Nijland turnde alleen op de brug met ongelijke liggers en haalde daar een derde plek. Rachel wist maar liefst twee gouden plakken te behalen. Zij werd eerste op de sprong en op de brug. Estelle behaalde zilver op brug en tot slot behaalde Dieuwertje goud op brug en brons op balk en vloer. Al met al een erg warme dag met mooi turnen en dito resultaten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant