Avond-4-daagse 4 juni van start

WINTERSWIJK - Op dinsdag 4 juni is de start van de 70ste avond-4-daagse in Winterswijk. Om 18.30 uur zullen zo'n ruim 2000 wandelaars onder een kleurrijke ballonnenboog van start gaan voor mooie routes van 5 of 10 kilometer. Voor de 15 kilometer wandelaars zit de eerste dag er dan al op, want zij leggen de totaal 60 kilometer af van maandag tot en met donderdagavond (start steeds om 18.00 uur).

En dit jaar is er ook een 2,5 km route: op donderdag 6 juni kan de zogeheten Kruideniersroute worden gewandeld, bedoeld voor met name de oudere wandelaars met of zonder hulp van een begeleider.
De route zoals die op dinsdagavond 4 juni wordt afgelegd gaat vanaf het startterrein aan de Jaspersweg, langs kinderboerderij Freriks, De Harmonie, Delistraat, Passantenkamp, Bankastraat richting verpleeghuis Pronsweide. Hier zal muziekvereniging Eendracht voor een muzikale bijdrage zorgen.
Op de overige wandeldagen wordt er ook gebruik gemaakt van de 'achteruitgang' richting Ravenhorsterweg. De 10 km wandelaars vertrekken van woensdag tot en met vrijdag via die uitgang en de 5 km lopers op woensdag en vrijdag. Op woensdagavond zullen De Eierjongens de wandelaars bij terugkomst verwelkomen net voordat zij het finishterrein bereiken.
De intocht van de avond-4-daagse is traditiegetrouw op vrijdag, 7 juni, vanaf het terrein bij de Berkhof en start om 20.00 uur via De Lange Brug, Peperbus, Groenloseweg naar het finishterrein aan de Jaspersweg. Er zijn dan drie muziekkorpsen voor de muzikale klanken: Excelsior, Concordia en Sint Jan.

Voor de complete routes, pauzeplaatsen, inschrijvingsmogelijkheden en startvolgorde van de groepen kan men kijken op: www.fcwinterswijk.nl
Om verkeersoverlast te beperken wordt aan de deelnemers, wegbrengers, kijkers en ophalers gevraagd zoveel mogelijk met de fiets te komen en deze op de grote parkeerplaats te stallen. Geen fietsen in de berm of bosjes aan de Jaspersweg. Aan de Jaspersweg is een parkeerverbod van kracht tijdens de avond-4-daagse.

Ook via de website www.fcwinterswijk.nl is de nodige overige informatie te vinden.

Meer berichten