Links: Stefanie, midden staand: Mariska, zittend: Regien en rechts: Sylvia. Foto: Geert Claassen
Links: Stefanie, midden staand: Mariska, zittend: Regien en rechts: Sylvia. Foto: Geert Claassen (Foto: )

Team Estinea loopt mee in SamenLoop

WINTERSWIJK - Team Estinea is op 6/7 juli aanwezig tijdens de SamenLoop voor Hoop. Zowel medewerkers als cliënten van de locatie Peperbus van Estinea lopen mee in de 24-uurs estafettewandeling die symbool staat voor de strijd tegen kanker. De opbrengst van het evenement is voor KWF Kankerbestrijding. "Het team bestaat nu uit 22 mensen, waaronder collega's, zes cliënten en familie en vrienden van de cliënten", weet teamcaptain Mariska Nijkamp.

Het idee voor deelname is ontstaan tijden het huiskameroverleg. "Dan zitten we met de cliënten om tafel om zaken te bespreken. Toen het idee op tafel kwam, waren er gelijk een aantal cliënten erg enthousiast", aldus Mariska. "Iedereen kent wel iemand met kanker. Dat geldt natuurlijk ook voor onze cliënten. De zus van een van onze cliënten, heeft kanker", vertelt de teamcaptain. "Zij komt hier best veel en iedereen krijgt dan ook van dichtbij met haar ziekte te maken. Collega's en cliënten leven allemaal erg mee."

In de hal hangt de poster van de SamenLoop voor Hoop en staat een bus waarin geld gedeponeerd kan worden. "Nou ik merk dat het op deze locatie al best begint te leven nu", vertelt collega Roelien Prinsen. Roelien heeft zich nog niet aangemeld voor de SamenLoop, maar gaat dat zeker nog doen als het niet in de vakantie valt. "Ik word dan gelijk enthousiast en het mooie is dat we hier samen aan mee kunnen doen. Collega's, cliënten en familie zetten zich in voor hetzelfde goede doel."

Wat ze precies moeten verwachten van de SamenLoop weet de teamcaptain niet. "De cliënten wandelen eens in de twee weken een stuk, dus oefenen wel. Verder zullen we uitleggen dat er ook mensen zullen zijn tijdens de Loop die verdrietig zijn. Ze begrijpen, ieder op hun eigen niveau weliswaar, wel wat het doel is van de SamenLoop. We gaan nog met de cliënten in gesprek over het evenement."

Het streefbedrag van het team is 1000 euro. "We zijn ongeveer op de helft", weet Mariska. Top Art, de winkel van Estinea, die gerund wordt door mensen met een beperking, levert een financiële bijdrage. Ook wordt via de winkel bekendheid gegeven aan het evenement. Over verder acties wordt door de teamleden nog nagedacht.

"Als Estinea willen we midden in de maatschappij staan en dit is een prachtig voorbeeld van meedoen in de maatschappij", besluit Mariska.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten