Van links naar rechts: John Haenen, Bart Looman, Nathalie de Roos. Foto: Verona Westera
Van links naar rechts: John Haenen, Bart Looman, Nathalie de Roos. Foto: Verona Westera (Foto: )

Avanti ziet toekomst weer positief tegemoet

Hoofdtrainer tekent twee
jaar bij

Door Verona Westera

WINTERSWIJK – Begin dit jaar deed hockeyclub Avanti een dringende oproep. Een groot tekort aan vrijwilligers leek het voortbestaan van de club in gevaar te brengen. Het was vijf voor twaalf voor de Winterswijkse hockeyclub. In januari werd er dan ook een bijeenkomst gehouden om het probleem te bespreken. "Het was de hoogste opkomst ooit", weet voorzitter Natalie de Roos. "Gelukkig was er bij de leden een stukje bewustwording. Als we allemaal een beetje tijd investeren, kunnen we de vereniging redden." Inmiddels is het vrijwilligersbestand uitgebreid. Het lijkt de club weer voor de wind te gaan, want ook hoofdtrainer John Haenen besloot zijn contract met twee jaar te verlengen.

"Daar zijn zowel het bestuur als de leden erg blij mee", aldus De Roos. John Haenen ziet de toekomst ook rooskleurig. "Toen ik hier twee jaar geleden ben ingestapt als hoofdtrainer lag het niveau ruim onder het gemiddelde, zowel fysiek als technisch", vertelt Haenen. Inmiddels zijn er selectieteam gevormd. "Daar moet je als vereniging ook stappen in willen zetten. Het eerste jaar was een jaar om te wennen, maar nu zien de spelers zelf ook vooruitgang", aldus de hoofdtrainer. Haenen speelde zelf in de jaren negentig voor de Winterswijkse club, coachte in het verleden dames 1 en was ook een periode voorzitter. Hij werd door andere clubs uit de regio benaderd en trainde onder andere hockeyclubs uit Doetinchem, Haaksbergen, Enschede, Houten. Maar Haenen verlengt nu het contract bij zijn oude club. "In deze regio zijn goed trainers moeilijk te vinden, nu we er een hebben zijn we ook erg blij dat hij blijft", lacht De Roos.

De Winterswijkse hockeyspelers doen het zeker niet onverdienstelijk. De veterinnen (donderdagavond dames veteranen) zijn al kampioen geworden. Met het einde van de competitie in zicht, zijn er nog diverse Avanti-teams in de race voor het kampioenschap. "Maar", zo laat de voorzitter weten. "Gezelligheid staat nog steeds op nummer één." Dat beaamt ook oud-voorzitter en oud-speler Bart Looman. Hij is nog steeds bij de vereniging betrokken. "Tegenstanders op het veld zijn na de wedstrijd onze gasten", legt hij uit. "We drinken hier samen na afloop van de wedstrijd een biertje. Mensen die het leuk vinden om bij de vereniging te komen, moeten maar gewoon een paar mee komen trainen. Dan leren ze de club het beste kennen. Gewoon mee komen doen."

"Zeker", zegt ook De Roos. "Kom meespelen, dan ontdek je hoe mooi de sport is. Alles wat je nodig hebt, kan hier bij de club geleend worden, zodat je niet meteen van alles hoeft aan te schaffen."

Op 19 mei is het 'Super Sunday' bij Avanti. De Roos: "Dan spelen alle teams thuis en wordt er een gezellige dag van gemaakt." Op 23 juni staat er het Familietoernooi op het programma. Looman: "Voorheen waren er echte hockeyfamilies. Ouders en kinderen waren dan wekelijks allemaal rond het veld te vinden. Zij namen ook deel aan het Familietoernooi. Nu zijn het meer vriendenteams. Veel van hen zijn geen hockeyspelers, maar komen door zo'n toernooi wel bij Avanti terecht en blijven dan spelen."

'Tegenstanders op het veld zijn na de wedstrijd onze gasten'

Ook dit jaar weer op de planning de clinics voor scholen. Haenen: "Het leuke is dat wij niet alle scholen benaderen, maar ze weten ons ook te vinden."
Wie meer wil weten over de vereniging of een training mee wil doen kan een kijkje nemen op de website.


www.wmhc-avanti.nl

Meer berichten