Foto: Annerieke Makkinga
Foto: Annerieke Makkinga

De nozems van weleer, strijken neer in Meddo

MEDDO -Op 25 mei wordt voor de achtste keer het Rondje Winterswijk gereden worden door bromfietsen van 25 jaar en ouder. Vanaf 10 uur verzamelen zich rond de 100 Oldtimer bromfietsen bij Motor Hotel Meddo aan de Goorweg 9-11 in Meddo. Wie kent ze niet, de Zundapp, Kreidler, Sparta, Berini, de Tomos en de Puch, al dan niet met een hoog stuur of een laag stuur.

Dit is maar zo een greep uit de grote verscheidenheid in bromfietsen die er in Nederland in de jaren 50, 60 en 70 gereden hebben. De berijders van toen, de nozems, zijn tegenwoordig brave burgers die zich weer jong voelen op een oude bromfiets, nostalgie ten top. Sommige bromfietsen hebben de tand des tijd net doorstaan, terwijl er door anderen, kosten nog moeite zijn bespaard om de bromfiets weer tot in nieuwstaat te restaureren. Sommigen zien er nog mooier uit dan dat ze 40 jaar geleden uit de fabriek zijn gekomen.
Om 11 uur vertrekken de brommerrijders voor een tocht van circa 75 kilometer door de Achterhoek. Het is een toertocht, dus de gemiddelde snelheid zal zo tussen de 35 en 45 kilometer per uur liggen. De deelnemers komen uit heel het land en willen natuurlijk ook genieten van de mooie omgeving van Winterswijk. Deelnemers komen onder andere uit Limburg, Noord Holland, Noord Brabant, Utrecht, Zeeland, Overijssel, Groningen, Friesland en natuurlijk Gelderland. De start en Finish zijn bij Motor Hotel Meddo in Meddo.

Wie in het bezit is van een oldtimer bromfiets kan meedoen. Wel graag voor 21 mei inschrijven in verband met de catering, dit kan via mail naar bromfietstoertochten@kpnmail.nl of via 0610136666 (na 18.00 uur) of via de site www.bromfiets-toertochten.nl.
Deelname aan Rondje Winterswijk kost dit jaar 10 euro per deelnemer. Van deze 10 euro wordt 2,50 euro per deelnemer aan de Samen Loop voor Hoop gedoneerd. Deze estafettewandeltocht die op 6 / 7 juni gehouden wordt in Winterswijk wordt gehouden ten baten van KWF Kankerbestrijding. Op de inschrijftafel staat een helm, waarin eventuele donaties gedaan kunnen worden.

Belangstellenden zijn welkom om te komen kijken op 25 mei.

Meer berichten