De eeuwenoude muur op ’t Waliën wordt als bouwsteen gebruikt in het educatie- en participatieproject van Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek in samenwerking met KunstOer. Foto: Kristie Legters
De eeuwenoude muur op ’t Waliën wordt als bouwsteen gebruikt in het educatie- en participatieproject van Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek in samenwerking met KunstOer. Foto: Kristie Legters

KunstOer 2019 verbindt

Algemeen

Erfgoed en wederopbouw

WINTERSWIJK - Donderdag 16 en 23 mei staat KunstOer in het teken van een educatief project. Binnen dit project werken KunstOer en het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek samen.
Dit jaar gaan zo'n 30 leerlingen van groep 5/6 van OBS 't Waliën en hun grootouders aan de slag met het thema wederopbouw. Dat is ook het mooie en bijzondere aspect van dit KunstOer onderdeel, de verbinding tussen generaties door middel van erfgoed en kunst. Samen actief zijn, dat is waar het om gaat.

Havezathe 't Waliën
Als erfgoedobject werd gekozen voor havezate 't Waliën (uit de 14e eeuw). Van het oorspronkelijke gebouw is alleen nog een deel van de buitenmuur zichtbaar met daarop wapenschilden van acht families die er gewoond hebben. Deze wapenschilden zijn in steen uitgehouwen. De ruïne is rijksmonument vanaf 1967. De leerlingen en hun grootouders maken een nieuw ontwerp voor deze gevel, onder leiding van kunstdocenten Jolanda ten Duis en Kristie Legters. Alle twee-dimensionale kunstwerken zijn te zien in het Raadhuis tijdens het Pinksterweekend.
Verrassende kunst op mooie erfgoedlocaties in Winterswijk en het buitengebied
Het meerdaags kunstevenement KunstOer vindt plaats in het Pinksterweekend op 8, 9 en 10 juni. Drie dagen lang exposeren elf professionele kunstenaars op elf mooie erfgoedlocaties in en rondom Winterswijk. Beeldende kunst, erfgoed en natuur komen samen tijdens deze unieke meerdaagse kunstmanifestatie met exposities van diverse kunstvormen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant