Euregio Pianokwintet. Foto: Karl Sousa
Euregio Pianokwintet. Foto: Karl Sousa Foto: Karl Sousa

Euregio Pianokwintet in Doopsgezind kerkje

Algemeen

WINTERSWIJK - Het Euregio Pianokwintet treedt op zondag 19 mei op in het Doopsgezind kerkje, Torenstraat 4, Winterswijk. Aanvang: 16.30 uur. Zij spelen het feestelijke pianokwartet in G mineur van Mozart.

Ook spelen zij het ééndelige strijkkwartet van Schubert, de componist van de rijke lyrische melodieën. Tenslotte spelen zij van Schumann het grote romantische pianokwintet in Es majeur. Het concert duurt ruim een uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Storm: www.theaterdestorm.nl, of voor zover nog beschikbaar op 19 mei vanaf 16.00 uur aan de deur.

De leden van het Euregio pianokwintet zijn van internationale afkomst. Violiste Suzanne Broekhuijsen studeerde onder meer bij de Russische violist Ilja Grubert. Haar vader Jan Broekhuijsen is zowel pianist als muziektherapeut. De in Canada opgeleide Joan Dillon werkte 42 jaar in het Orkest van het Oosten. Cellist Benno Rickert studeerde in Keulen en is plaatsvervangend directeur van de muziekschool in Borken.

Altvioliste Miriam van Dixhoorn heeft haar baan in het Rotterdams Philharmonisch Orkest ingeruild voor haar lespraktijk 'Toermalijn' in Winterswijk.

Deze musici hebben elkaar gevonden omdat ze allemaal aan deze of aan de andere kant van de grens wonen en een gezamenlijke passie voor de kamermuziek delen. In hun beroepspraktijk hebben zij allen grote ervaring met optredens in diverse kamermuziekformaties en orkesten in binnen- en buitenland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant