Hendrik-Jan Mensink. Foto: PR
Hendrik-Jan Mensink. Foto: PR

Binnen vijf jaar een hotel op recreatieterrein de Twee Bruggen

Algemeen

Steeds meer verschillende accommodatievormen op het recreatiebedrijf

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK - Bij de Schoppe van de Twee Bruggen zal een hotel gebouwd worden. Hendrik-Jan Mensink van het recreatiebedrijf heeft hiervoor een principeverzoek ingediend bij de gemeente. Burgemeester en wethouders hebben besloten om hieraan mee te werken. Het hotelplan zal nu verder uitgewerkt worden. Mensink denkt dat het hotel binnen vijf jaar gebouwd zal worden. "We gaan nu vaart maken, maar we gaan wel in alle rust vaart maken."

Fantastische ontwikkeling
Wethouder Inge Klein-Gunnewiek noemt het hotel een fantastische ontwikkeling. "Er is relatief weinig aanbod van hotelkamers. We zitten in Winterswijk ver onder het landelijk gemiddelde. Het plan past goed bij ons streven om één miljoen overnachtingen per jaar in Winterswijk te realiseren." De wethouder vindt een hotel op een verblijfsrecreatieterrein niet opmerkelijk. "Dat past heel goed. Voor zakelijke gasten, maar ook voor mensen die wel de faciliteiten van een camping willen, maar het comfort van een hotel." Ook Hendrik-Jan Mensink vindt het niet zo opmerkelijk. "We zijn al jaren bezig ons bedrijf opnieuw in te richten. Dat doen we door verschillende vormen van accommodaties aan te bieden en daar past een hotel uitstekend bij."

Echt familiebedrijf
Net als andere verblijfsrecreatieterreinen in Winterswijk heeft de Twee Bruggen zich ontwikkeld van een camping met hoofdzakelijk vaste staanplaatsen naar een bedrijf, waar toeristische en tijdelijke overnachtingsplekken de hoofdzaak vormen. "We hebben nu een gezonde mix van verschillende accommodatievormen", zegt Mensink. "Daarin passen huisjes, tenten, kampeerplekken, chalets en zelfs een hotel." Het idee voor het hotel is twee jaar geleden ontstaan, "Vorig jaar hebben we het een concrete vorm laten aannemen. We hebben een lange termijnvisie waar we met ons bedrijf naar toe willen. We zijn een echt familiebedrijf dat al een jaar of 50 bezig is en denken ook na over lange termijndoelen." De gedachte is om het hotel bij de Schoppe te bouwen op de plek van het oude zwembad. De Twee Bruggen gaat goed kijken hoe het hotel ingepast kan worden in het recreatieterrein, maar ook in de omgeving.

Geen grote toren
Na het nadenken over de inpassing van het hotel in het recreatiebedrijf en de omgeving wordt een aantal jaren de tijd genomen voor de benodigde vergunningen. "Over een jaar of vier moet het gerealiseerd kunnen zijn." Een ontwerp is er nog niet, maar het wordt in ieder geval geen grote toren. "Net als alle ontwikkelingen van de laatste twee jaar moet het wel passend zijn bij de natuur. Eén laag wordt het niet, maar zeker ook geen vier of vijf lagen." Mensink vindt één miljoen overnachtingen in Winterswijk een realistisch streven van de gemeente. "Winterswijk heeft een uniek karakter en ligt in een fantastische toeristische regio. Er is ruimte voor ontwikkelingen om meer overnachtingen te realiseren. De recreatieondernemer wil daar graag aan bijdragen met een hotel, want het aantal hotelovernachtingen in Winterswijk is zeker ondermaats. Hij hoopt ook zakelijke gasten te verwelkomen, die bij hun bezoeken aan de Oost-Achterhoek bijvoorbeeld in Bocholt overnachten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant