Degradatie Gonemo een feit

Algemeen

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben het niet gered in het allesbeslissende slotduel tegen de reserves van Excelsior '31 uit Rijssen. De Winterswijkers kwamen niet verder dan een 4-4 puntendeling, terwijl winst geboden was. Degradatie uit de Hoofdklasse is het gevolg.

De Winterswijkers wisten dat uitsluitend bij een overwinning klassenbehoud gerealiseerd kon worden. Met deze wetenschap werd aan de wedstrijd begonnen. Na tien minuten schoot Menno Stemerdink zijn ploeg naar een voorsprong, maar daarna moest Gonemo twee tegentreffers incasseren. Nog voor de pauze trok Cornelis Hofman de stand gelijk door de 2-2 binnen te schieten.
Opnieuw kwam Gonemo op achterstand, maar de mentale weerbaarheid bij de Winterswijkers was groot. Aanvoerder Nick Houwers en wederom Menno Stemerdink brachten Gonemo voor het eerst dit duel aan de leiding. Echter nog geen minuut later prikte Excelsior de gelijkmaker tussen de palen. En aan deze 4-4 stand veranderde niets meer en daardoor was degradatie voor Gonemo een feit.

Stabiele situatie
Uiteraard gaat het bij degradatie niet alleen om deze ene wedstrijd. Gonemo had dit seizoen een en ander te verduren gehad. Neem het vertrek op eigen initiatief van hoofdcoach Jozua Johannis alsmede het vroegtijdig stoppen van ex-zaalvoetbalinternational Dick Hulshorst. Deze twee zaken hebben niet bijgedragen aan een stabiele situatie binnen de hoofdmacht.
Het is spijtig dat Gonemo volgend seizoen noodgedwongen een klasse lager moet spelen, anderzijds biedt dit voor de Technische Commissie perspectief om aan een nieuwe selectie te werken. De onderhandelingen met een nieuwe hoofdcoach zitten in een vergevorderd stadium. Kortom: nieuwe rondes, nieuwe kansen!