Bianca Penazzo zoekt vrouwelijke motorrijders. Foto: Sander Damen
Bianca Penazzo zoekt vrouwelijke motorrijders. Foto: Sander Damen (Foto: )

Gezocht: vrouwelijke motorrijders

WINTERSWIJK - Koken en motorrijden. Dat zijn de passies van de Winterswijkse Italiaanse kok Bianca Penazzo. Afgelopen week plaatste ze een post op Facebook. Of er vrouwelijke motorrijders zijn die belangstelling hebben gezamenlijk toertochten te ondernemen of misschien zelfs een vereniging van vrouwelijke motorrijders op te richten. "Ik weet dat er in Winterswijk meer vrouwen zijn die motorrijden. Het lijkt me leuk en gezellig samen tochten te maken," aldus de enthousiaste Bianca.

Door Sander Damen

Als Penazzo nu motortochten onderneemt, doet ze dat met haar partner of in een groep met alleen mannen. "Toen ik daar wat over zei, zei een van de mannen dat ik ook een vereniging voor vrouwelijke motorrijders op kon richten", vertelt Bianca. "Dat vond ik een goed idee, daarom heb ik die oproep op Facebook geplaatst."

Reactie
De reacties op de oproep vielen haar tegen. Dat was er namelijk maar een. "Van een mevrouw uit Eibergen", vertelt Bianca. "Zij vond het een leuk idee en wil graag meedoen." Hoewel haar initiatief openstaat voor alle vrouwelijke motorrijders uit de Achterhoek, zou Bianca vooral ook graag in contact komen met Winterswijkse vrouwen die motorrijden en er af en toe gezamenlijk op uit willen gaan.
"Allemaal heel ongedwongen en vrij", zegt ze. "Misschien met een What's app-of Facebookgroep waarin ik, als het mooi weer is, vraag wie er mee gaat rijden. Wie wil komt en wie niet kan of wil, doet een andere keer mee."
Het doel van Bianca is helder en eenvoudig. Samen een tocht over binnenweggetjes maken en het gezellig hebben onderweg. In eerste instantie zou het om korte tochten van een dag of een dagdeel gaan, maar een meerdaagse tocht hoort wat Bianca betreft ook tot de mogelijkheden: "Ik las ooit over een club van vrouwelijke motorrijders die tien dagen naar Polen zijn geweest. Zoiets lijkt me ook wel leuk, maar in eerste instantie gaat het om kortere tochten."

Waar zitten ze?
"Ik weet dat er vrouwen in Winterswijk zijn die motor rijden, maar waar zitten ze?", vraagt Bianca zich af die als er genoeg belangstelling is ook wel een vereniging op wil richten. Dat is echter van latere zorg. Voor nu wil ze vooral contact leggen met andere vrouwelijke motorliefhebbers. Die kunnen zich via Bianca's persoonlijke pagina op Facebook bij haar melden.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten