Dames 1 van volleybalvereniging Mevo uit Meddo promoveerde afgelopen week naar de derde klasse. Foto: Stefan Buning

Dames 1 Mevo promoveert naar derde klasse

Algemeen

MEDDO - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Mevo is gepromoveerd naar de derde klasse. De tweede plaats in de vierde klasse F bleek voldoende om het komend seizoen een klasse hoger uit te komen. De volleybalsters uit Meddo moesten alleen het derde damesteam van Dios uit Dinxperlo voor zich dulden.

Mevo en Dios speelden tegen elkaar in Meddo op zaterdag 6 april. Deze thuiswedstrijd van de Mevodames zou cruciaal worden voor het kampioenschap. Beide teams hadden tot op dat moment 93 punten. Mevo was tot dan toe koploper omdat het een set minder had verloren. De uitwedstrijd verloor Mevo nog van Dios op maandag 10 december met 3-1.

Gezien de stand op ranglijst beloofde het een spannende thuiswedstrijd te worden, en dat werd het ook. Onder belangstelling van veel publiek voor zowel Mevo als Dios maakten de 10 speelsters van Mevo en 11 speelsters van Dios er een spannende pot van.

De wedstrijd begon met verzorgd spel van beide kanten. De opslag zorgde voor veel druk, de pass was goed en de aanvallers van beide teams werden goed bediend door de spelverdeelsters. De volleyballers van Mevo hadden tot aan de stand 12 – 8 net het iets betere van het spel. De dames uit Meddo kwamen net iets meer tot aanval dan hun tegenstanders uit Dinxperlo. Maar nadat het 12-12 was geworden kwam Dios meer in het spel. De Mevo-volleybalsters hadden moeite met de pass en Dios wist dan ook de achterstand om te buigen in een kleine voorsprong. In de tweede helft van de eerste set hield Dios het initiatief. Met name een effectieve aanval maakte het verschil ten opzichte van Mevo. Maar de dames in het groen wisten goed bij te blijven en beide teams kregen meerdere setpoint. Via 25-25 en 28-28 trok Dios uiteindelijk net aan het langste eind. Zij wonnen de eerste set nipt met 28-30.

In het begin van set twee zorgde de opslagdruk van Dios dat Mevo als snel tegen een achterstand aankeek van 0-4. Maar volleybalsters van coach Laurens Elferink lieten de voorsprong van hun tegenstanders niet groter worden. Ondanks de vechtlust van de Meddose dames hield Dios met bekeken spel in de eerste helft van de tweede set steeds een paar punten voorsprong. Ook in de tweede helft van de tweede set bleef Mevo bij, maar kan niet voorkomen, mede door een paar opslagfouten, dat ook de set met 22-25 naar Dios ging.

In de derde set trok Mevo het initiatief weer naar zich toe. En al snel stonden ze met 10-7 voor. Mede dankzij een goede opslag had Dios moeite om de pass goed bij de spelverdeelster te brengen. Halverwege de set kregen de dames uit Dinxperlo meer grip op het spel van Mevo en wisten zij dankzij de moeilijk te verdedigen aanvalskracht de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Ook de derde set was met een eindstand van 19-25 voor Dios.

De vierde en laatste set begon wat rommelig aan Meddose zijde en Mevo keek dan ook al snel tegen een achterstand aan van 0-5. Dios wist makkelijk uit te lopen halverwege de set is gat met Dios met een stand van 7-15 bijna niet meer overbrugbaar gezien de vorm van het team in het rood. De set ging dan ook uiteindelijk met 14-25 naar Dios. Daarmee gingen 5 punten mee naar Dinxperlo en zette het team met nog één wedstrijd te gaan een grote stap richting het kampioenschap in de poule.

Beide teams wonnen uiteindelijk een week later hun beider laatste wedstrijden, daardoor Dios met 102 punten het kampioenschap definitief veilig stelde en het eerste damesteam van Mevo met 79 gewonnen en 10 verloren sets (98 punten) genoegen moest nemen met een tweede plaats in de vierde klasse F.