Afbeelding

Vrijwilligerspunt

Algemeen

WINTERSWIJK - Het Vrijwilligerspunt heeft diverse vacatures voor vrijwilligers. Wie geïnteresseerd is in één van de functies, kan contact opnemen via info@vpwinterswijk.nl of tel. 0543 200 026. Langskomen tijdens het spreekuur kan ook: elke maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Baliemedewerkers WUh
Een aantal weken geleden zijn het Vrijwilligerspunt en de Winterswijkse Uitdaging gestart met het project ANWB AutoMaatje. Wegens het succes van dit project en de vele aanmeldingen die binnen komen, wil het Vrijwilligerspunt het team uitbreiden met een extra vrijwilligerscoördinator en twee baliemedewerkers. Het Vrijwilligerspunt is samen met andere maatschappelijke organisaties, zoals Humanitas, De Speelgoedbank en Perron 8, gevestigd in de WUh aan de Torenstraat. Verschillende verenigingen en organisaties houden hier regelmatig bijeenkomsten en vergaderingen. Ook de Buurttafel, het Vriendencafé en de clubavond van 't Stekkie vinden plaats in het WUh-gebouw. Tevens zijn er allerlei activiteiten zoals schilderen, handwerken, fotograferen etc. En dus ook ANWB AutoMaatje wordt gecoördineerd vanuit de WUh. Met AutoMaatje brengen vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten met hun eigen auto ergens naar toe. Door het succes van dit project en de vele aanmeldingen, is men op zoek naar twee extra baliemedewerkers. De baliemedewerker is onder meer gastheer/gastvrouw, ontvangt bezoekers, informeert over de activiteiten in het WUh-gebouw en bemant de telefooncentrale. Tevens beman je samen met collega's het meldpunt AutoMaatje en regel je het contact tussen chauffeur en deelnemer.
Als baliemedewerker heb je graag contact met mensen en ben je gastvrij. Je bent communicatief vaardig en kunt licht administratief doen. Als je ook nog eens één of meerdere dagdelen per week beschikbaar bent, dan komt het Vrijwilligerspunt graag met je in contact.

Vrijwilligerscoördinator WUh
Naast extra baliemedewerkers kan het Vrijwilligerspunt ook nog een extra vrijwilligerscoördinator gebruiken. Een vrijwilligerscoördinator brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Met mensen die zich als vrijwilliger melden voer je een intakegesprek en ga je samen op zoek naar passend vrijwilligerswerk. Voor organisaties die vrijwilligers zoeken plaats je vacatures en ga je op zoek naar geschikte vrijwilligers. Samen met de andere coördinatoren en vrijwilligers werk je aan de verdere ontwikkeling van het Vrijwilligerspunt.
Bent u geïnteresseerd om bij de WUh aan de slag te gaan of bent u benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. U kunt ook langs komen tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

NL Doet
Zelf steken de medewerkers van het Vrijwilligerspunt binnenkort ook de handen uit de mouwen. Op 15 en 16 maart 2019 is namelijk weer NL Doet, de jaarlijkse landelijke vrijwilligersactie van het Oranjefonds. Op deze dagen kan iedereen vrijwilligerswerk doen in zijn/haar gemeente en zo voor een dag(deel)aan de slag voor iemand anders. Het Vrijwilligerspunt zelf gaat samen met andere vrijwilligers 16 maart wilgen snoeien bij Aardewerk De Stegge. Lijkt het u ook leuk om te komen helpen, dan bent u van harte welkom. U kunt zich aanmelden via de website van NL Doet: https://www.nldoet.nl/klus/snoeien-wilgen. Op de website www.nldoet.nl> winterswijk staan ook de andere klussen van 15 en 16 maart. Misschien zit er wel iets voor u tussen. Voorbeelden van klusjes waarvoor nog mensen worden gezocht zijn: een terras bij de Pronsweide lenteklaar maken, dierenverblijven bij kinderboerderij De Frerikshof opknappen, klusjes in en rondom een oude boerderij aan de Boeijinkweg en bij de WUh worden cadeautasjes voor vrijwilligers van verschillende organisaties ingepakt. Er is genoeg te doen dus doe ook mee!


www.vpwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant