Vijfde divisie turnsters Penta Winterswijk. PR Penta Winterswijk
Vijfde divisie turnsters Penta Winterswijk. PR Penta Winterswijk Foto: PR Penta Winterswijk

Veelbelovende prestaties in eigen Sport- en turnhal

Algemeen

WINTERSWIJK - Zaterdag 16 februari vond de tweede plaatsingswedstrijd van de 5e divisie plaats. Deze wedstrijd werd gehouden in de Sport- en turnhal in Winterswijk. In de eerste wedstrijd kon, bij de instap D2 Nine Overkamp helaas niet meedoen, vanwege een enkelblessure. In de andere baan kwam Tess Grijsen in actie. Tess heeft voor het eerst half in half uit gesprongen en met succes. Ze heeft hiermee het hoogste cijfer van de wedstrijd op de sprong behaald. Tess heeft dit mooie resultaat voortgezet op brug en vloer, waar ze heeft laten zien dat ze hier weer wat heeft bijgeleerd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Helaas heeft ze de balk vroegtijdig moeten verlaten door een klein foutje. De wedstrijd werd voor Tess beloond met een bronzen medaille.

Bij de pupillen 1 D2 deden vijf turnsters mee. Milou Vrieze begon haar wedstrijd goed met een hoog cijfer op de vloer, maar viel helaas bij de sprong uit doordat zij zich aan haar voet blesseerde. Hierdoor kon ze niet alles afmaken, en is zij op een dertiende plek geëindigd. Anniek Vrieze turnde een nette wedstrijd, maar helaas ging het bij het laatste toestel, de balk, mis. Ze viel hier een paar keer, wat haar op een twaalfde plek bracht. Fenna Kruisselbrink heeft weer laten zien dat ze steeds meer vooruit gaat. Ondanks een val van balk werd zij elfde. Nore Heessen deed het ook goed. Ook zij had een val van balk, maar werd alsnog vijfde. Voor Loïs Lensink was de balk juist haar beste toestel: zij haalde hier zelfs het hoogte cijfer van de wedstrijd. Ook de andere toestellen turnde zij stabiel, en dit werd beloond met een mooie bronzen medaille. In baan 2 mochten de jeugd 1 meiden Lotte Zweerink en Nova Jansen van start. Aliyah Souisa moest zich helaas ziek melden. Lotte en Nova turnde allebei een mooie vierkamp en hebben laten zien dat ze enorm vooruit gegaan zijn de laatste weken. Ze eindigden op een nette elfde en tiende plaats.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan junior turnsters Kim Vreman, Anemoon Koster, Mayke ten Hagen, Nynke Stronks, Isa Hijink, Aliya Ligtlee en Kersti Frequin. Aliya heeft heel knap een wedstrijd geturnd, nadat ze afgelopen tijd vrijwel niet heeft kunnen trainen. Alle meiden hebben een wedstrijd geturnd naar kunnen op dit moment. Hier en daar zijn er nog wat verbeterpunten, maar ze mogen stuk voor stuk trots zijn op wat ze zelf hebben neergezet. In de einduitslag zijn de meiden als volgt geëindigd: Kim zevende, Anemoon achtste, Mayke negende, Nynke zestiende, Isa achttiende, Aliya negentiende en Kersti eenentwintigste.

In de viede wedstrijd turnden de pupillen 2. Marieke Pietersen, Lyndsey Smit, Lieke en Demi Wiggers en Kim ten Haken. De dames begonnen sterk op vloer. Op het laatste toestel de balk hadden ze wat minder geluk. Kim ten Haken werd vijfde, Demi Wiggers achtste, Lieke Wiggers elfde, Lyndsey Smit vijftiende en Marieke Pietersen werd negentiende.

In baan 2 kwamen de senior turnsters in actie. Eline Arink, Fay Nijweide en Merle Eekelder. Carine Arink kon helaas niet deelnemen. Eline heeft een prima wedstrijd gedraaid, met een vierde cijfer op brug en een goede vloeroefening, die een heel stuk beter was dan de eerste plaatsingswedstrijd, heeft ze haar wedstrijd tot een goed einde gebracht. Voor Merle was dit haar eerste wedstrijd die ze voor Penta Winterswijk uitkwam en met succes. Merle heeft laten zien hoeveel ze in korte tijd heeft bijgeleerd. Door een klein foutje op brug moest ze genoegen nemen met een tiende plaats. Fay heeft voor het eerst een overslag hele draai geturnd in de wedstrijd, en heeft dit super goed gedaan. Ze heeft hiermee het hoogste cijfer van de wedstrijd behaald. Ook is ze heel knap, net als Merle, op de zenuwslopende balk blijven staan. Hiermee mocht Fay de welverdiende zilveren medaille in ontvangst nemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant