Foto:

Rotary Winterswijk zamelt geld in voor Race Runners

Vijfde dag onder naam Samen bouwen voor kinderen

WINTERSWIJK – De Rotary Winterswijk houdt woensdag 6 maart van 10.00 tot 16.00 uur in De Storm de vijfde dag waarop kinderen van vijf tot twaalf jaar en hun ouders of grootouders aan de slag kunnen met constructiespeelgoed. Echter niet, zoals de voorgaande vier keer, onder de naam Bouwen met Lego-dag. Maar als Samen bouwen voor Kinderen-dag.

Door Bart Kraan

Want tijdens deze woensdag kan nu ook worden gespeeld met ander constructiespeelgoed dan Lego. ''Er komt ook speelgoed van K'NEX, Kapla en Laq'', vertelt Nicole Haarman van de organiserende jeugdcommissie van de Rotary Winterswijk. ''We willen meer diversiteit om de dag zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor kinderen en volwassenen.''
Want hoe meer bezoekers, hoe meer er middels entreegelden en kosten voor deelname aan challenges wordt ingezameld voor het goede doel. In dit geval de aanschaf van een of meer Race Runners. Dat zijn driewielers zonder pedalen maar met borstplaten waarmee mensen met bijvoorbeeld een open rug of cerebrale parese toch nog op hun manier kunnen sporten. ''Het is een loopfiets waarop de mensen zich met hun voeten moeten voortbewegen'', vertelt Haarman.
Een Race Runner is niet echt goedkoop. ''Zo'n ding is verkrijgbaar vanaf tweeduizend euro'', zo geeft Haarman aan. ''Wij willen graag minimaal 2500 euro inzamelen. Als we dat halen, wordt het bedrag verdrievoudigd door Race Running Nederland en het Foppe de Haan-fonds en kunnen we drie Race Runners aanschaffen.''
De Race Runners komen te staan op sportpark De Hunenbulten, het onderkomen van atletiekvereniging Archeus. Het was ook Archeus, in de persoon van Haarman, die de Rotary Winterswijk het voorstel deed om tijdens de eerste Samen bouwen voor Kinderen-dag geld in te zamelen voor Race Runners. Een voorstel dat de meeste Winterswijkse Rotarians tijdens de jaarlijkse bijeenkomst waarop het goede doel wordt gekozen, omarmden. Maar dat de Race Runners op De Hunenbulten komen, wil niet zeggen dat andere verenigingen of scholen, bedrijven of instellingen er geen gebruik van mogen maken. ''Iedere vereniging, bedrijf, instelling of school met gehandicapte leden mogen ze gebruiken'', aldus Robert Berg, eveneens lid van de jeugdcommissie van Rotary Winterswijk.
Kinderen betalen woensdag 6 maart vijf euro entree, volwassenen drie euro. De gehele opbrengst is voor het goede doel. De kosten zijn voor rekening van sponsoren. Er kan dus worden gespeeld met diverse soorten constructiespeelgoed en er worden diverse challenges gehouden, zoals het bouwen van de hoogste toren. Er wordt een Lego-film vertoond en er is een speelhoek voor de kleinste deelnemers. En kinderen kunnen in of buiten De Storm op een parcours met Race Runners tegen elkaar racen (op donderdag 4 april wordt op De Hunenbulten en in Doetinchem een clinic met Race Runners gehouden). De Rotary stelt vijftig gratis kaarten ter beschikking aan kinderen van het AZC en de Voedselbank. Aanmelden kan op de dag zelf of vooraf bij De Storm.
Voor meer informatie over Race Runners: www.racerunning.nl.
 

Meer berichten