Bram ten Pas, pony Wiske en groom Martijn ten Pas. Foto: Peter Ek
Bram ten Pas, pony Wiske en groom Martijn ten Pas. Foto: Peter Ek Foto: Peter Ek

Tienjarige Bram ten Pas wint Bixiemennen op Indoor Vragender

Algemeen

WINTERSWIJK - Voor het eerst werd op de Menindoor in Vragender afgelopen zaterdag een Bixie-rubriek verreden. Deze werd gewonnen door Bram ten Pas en de Welsh-pony Wiske. Bram en Wiske zijn beiden tien jaar.

Nog niet zo heel lang geleden werd het Bixiemennen Oost Nederland opgestart voor kinderen van zeven tot en met dertien jaar met een enkelspan pony. De begeleider moet een ervaren menner zijn van 18 jaar of ouder.

Er werden verschillende Bixie-lessen georganiseerd in de Achterhoek en Twente en afgelopen zaterdag was een viertal van deze Bixie-menners present op de menindoor. Bram ten Pas won de rubiek.

Martijn ten Pas tweede
Twee rubrieken eerder, bij de tweespannen pony's, werd Bram's vader en groom Martijn ten Pas nog tweede met Wiske en spangenoot Suske. Samen met groom Margot Broeze plaatste deze combinatie zich voor de finale waarin ze uiteindelijk zesde werden.

Liza Aarnink werd vijfde in de rubriek tweespan pony's.

Van de Vorle en Beskers winnaars
Nog drie leden van Menvereniging Winterswijk plaatsten zich voor de finale.Raymond van de Vorle en Gerard Abbink werden respectievelijk eerste en tweede in de rubriek enkelspannen. Wim te Winkel werd zesde.

Gerrit Beskers plaatste zich voor de finale als winnaar van de rubriek tweespannen. Freek Stronks werd derde in deze rubriek.

In de finale werd Beskers derde. Van de Vorle en Abbink mennen met dezelfde marathonwagen, zodat ze niet allebei in de finale aan de start konden komen. Zodoende mende Van de Vorle en sprong Abbink achterop als groom. Dit leverde hen de vijfde plek op in de finale.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant