Turnsters 5e divisie boven- en onderbouw. Foto: PR Penta Winterswijk
Turnsters 5e divisie boven- en onderbouw. Foto: PR Penta Winterswijk Foto: PR Penta Winterswijk

Bronzen medaille voor Demi Wiggers

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 12 januari hebben de meiden uit de vijfde divisie hun eerste plaatsingswedstrijd in Didam geturnd. Met maar liefst 21 turnsters was Penta Winterswijk goed vertegenwoordigd. In wedstrijd 1 was instapper Nine Overkamp aan de beurt. Zij heeft op alle vier de toestellen laten zien wat ze waard was en is daarmee op een keurige elfde plek geëindigd. In de andere baan turnde Tess Grijsen. Met een mooie vloeroefening en een super sprong, waarbij ze het derde cijfer van de wedstrijd wist te behalen, is Tess op een zevende plaats geëindigd.

In de tweede wedstrijd mochten de pupillen 1, Nore Heesen, Loïs Lensink en Fenna Kruisselbrink aan de slag. De meiden startte op de balk, waarna ze een prima vierkamp hebben geturnd. Loïs wist beslag te leggen op de vierde plaats met 0,75 punten verschil op de nummer drie, Nore werd zevende en Fenna twaalfde. In dezelfde wedstrijd kwamen Nova Jansen en Lotte Zweerink in actie. Beide meiden hebben een mooie brugoefening laten zien, en dit werd op de andere toestellen voortgezet. Ze zijn op een respectievelijke achtste en negentiende plaats geëindigd.

In wedstrijd drie mochten junioren, Kim Vreman, Nynke Stronks, Mayke ten Hagen, Kersti Frequin, Anemoon Koster en Isa Hijink laten zien wat ze waard waren, met ondersteuning van Aliya Ligtlee die wegens een blessure niet deel kon nemen. De meiden hebben allemaal een prima wedstrijd geturnd, met hier en daar nieuwe elementen op de verschillende toestellen. Kim is vandaag vijfde geworden met het hoogste cijfer op brug, Nynke werd zevende, Mayke tiende, Kersti vijftiende, Anemoon zeventiende en Isa negentiende.

Brons voor Demi
In de vierde wedstrijd eindigden de Winterswijkse turnsters met de pupillen 2, Demi Wiggers, Lyndsey Smit, Kim ten Haken, Lieke Wiggers en Marieke Pietersen. Na fantastische balkoefeningen gezien te hebben, waarbij Kim tweede op dit toestel werd met een E score van 8.150 mochten ze door naar de volgende toestellen. Ook hier prima oefeningen, waarbij Demi het hoogste cijfer op brug wist te behalen. In de eind uitslag werd Demi knap derde, Lyndsey zevende, Lieke werd achtste, Kim moest genoegen nemen met een tiende plaats door een vergeten element op vloer, en Marieke eindigde als veertiende.

Op de andere baan mochten in de laatste wedstrijd senioren, Fay Nijweide en Eline Arink, aan hun wedstrijd beginnen. Helaas hebben beide meiden de balk vroegtijdig verlaten. Gelukkig is dit op de andere toestellen helemaal weer rechtgetrokken. Eline heeft heel knap, na een vervelende val vorig weekend op sprong, dit weekend weer een goede sprong aan de jury laten zien. Fay heeft haar sprong deze wedstrijd moeilijker gemaakt ten opzichte van vorig seizoen, en was de enige turnster die de overslag halve draai heeft geturnd waarmee ze meteen een vijfde cijfer wist te behalen op dit toestel. Eline is als veertiende geëindigd en Fay werd zeventiende.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant