Günter Buhck kreeg de vrijwilligersprijs 2018 van de wethouders Saris en Aalderink. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Günter Buhck kreeg de vrijwilligersprijs 2018 van de wethouders Saris en Aalderink. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Günter Buhck vrijwilliger van het jaar 2018

WINTERSWIJK - Op de Nationale Vrijwilligersdag op vrijdag 7 december werd niet alleen een vrijwilligersbeurs georganiseerd in het WUh, maar werd ook de vrijwilliger van het jaar 2018 bekendgemaakt. Voor deze prijs konden tot 3 december mensen worden voorgedragen. Er werden twaalf vrijwilligers genomineerd, die zich allemaal veelvuldig hebben ingezet voor de Winterswijkse samenleving. Wethouder Ilse Saris zette ze allemaal even in het zonnetje, maar er kon er maar één vrijwilliger van het jaar worden. Het werd Günter Buhck, die voor verschillende organisaties en verenigingen actief is.

Bernhard Harfsterkamp

'Ik doe het niet alleen'
Buhck, die oorspronkelijk uit Duitsland komt, zei "wunschlos glücklich" te zijn met de prijs. Hij ontving van de wethouders Ilse Saris en Wim Aalderink een beker en een cheque van 150 euro. Buhck is actief als vrijwilliger voor Scouting Winterswijk, het bloemencorso, het Steengroevetheater en nog wel meer organisaties. Daarnaast is hij ook nog eens een van de drijvende krachten achter galerie Koempoelan in de Wilhelminstraat. Net als alle andere genomineerde vrijwilligers was hij bescheiden, want "ik doe het niet alleen".

'Zonder vrijwilligers staat Nederland stil'
Dat vrijwilligerswerk belangrijk is in Winterswijk bleek ook uit de vrijwilligersbeurs, waarop vele organisaties en verenigingen aanwezig waren. Zij maken al gebruik van vele vrijwilligers, maar meer zijn nog altijd welkom. Het belang van vrijwilligerswerk wordt ook door het gemeentebestuur erkend. Daarom wordt ook het WUh, dat vrijwilligers en organisaties aan elkaar koppelt, financieel ondersteund. Daarom waren er twee wethouders aanwezig om hun waardering ervoor te laten blijken. Wethouder Saris zei trots te zijn op de vele vrijwilligers die in de Winterswijkse samenleving actief zijn. Ze citeerde minister Hugo de Jonge, die had gezegd dat politiek Den Haag een week niets kan doen zonder dat iemand er wat van merkt. "Maar als alle vrijwilligers een week niets doen, dan staat Nederland stil."

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten