Hete Bierbal wordt gehouden in de Harmonie. Foto: Eigen foto
Hete Bierbal wordt gehouden in de Harmonie. Foto: Eigen foto (Foto: )

Bierbal in de Harmonie

WINTERSWIJK - Wie tijdens de kerstdagen genoeg heeft van kerstdinertjes en kerstliederen onder de boom is welkom op het Bierbal, op tweede kerstdag, 26 december, in de Harrmonie aan de Groenloseweg.

Evenals voorgaande jaren verwacht de organisatie ook dit jaar weer veel feestgangers die het goed gevulde glas komen heffen samen met vrienden en bekenden.
De TsjoekDisco drive in show verzorgt al sinds 1989 dit succesvolle evenement. Om deze 29e editie speciaal te maken is weer gekozen voor de grote zaal van de Harmonie. De organisatie hangt bijzondere sfeerverlichting op en er zijn gast-dj's. 's Avonds gaat het feest door met een afterparty.
Waarom deze inmiddels traditionele discoparty de bijnaam `Bierbal` heeft gekregen mag zich wel laten raden. Er heerst steevast een gezellig sfeer en ook dit jaar is er weer een bierrace. Verder zijn er bijzondere bierdrinkgereedschappen, en dat alles omlijst met stevige rock-en dance music van de TsjoekDisco.

Bierrace
Een van de hoogtepunten van de happening is het bierrace spektakel, waarbij teams uit verschillende buurtschappen en wijken strijden om de titel `Beste Bierdrinkers van het Jaar`.
Wie herinnert zich niet het legendarische team Big M.en de neefjes, de zinderende finale van 2009, of de winnaars van zowel 2010 en 2011. Het team met geuzennaam 'Zet de strot moar los', of 'das superteam Plop en hijs op'. Wie zal het aandurven om dit jaar de finalisten van 2017, team De Eumkes, team Lammers of team Bollen uit te dagen en hen onder de tafel te drinken? Er zijn zeker acht teams (bestaande uit drie personen) nodig voor deze bierrace. Teams kunnen zich opgeven aan de bar. Van de eerste tot de laatste minuut wordt wordt er gestreden om het Bierbalkampioen van 2018?
De muzikale omlijsting is geheel in handen van dj Jimmy en de Bierrace wordt gepresenteerd (aan elkaar gelald) door Mister Bachus van de TsjoekDisco drive-in show, die de gehele dag het licht en geluid verzorgt.

De bijzondere kerstviering begint om 15.30 uur. Zo rond 20.45 uur zijn alle biervaten naar verwachting wel leeg en wordt het Bierbal 2018 swingend afgesloten. Afgelopen is het dan echter allerminst, want met nieuwe volle biervaten begint om 21.00 uur het 'Grote Superkerstbal' met dj Chicken George. Daarna om 21.30 uur komt 'Het Buurtsuper DJ Team' in actie met De Buurtsupershow. Het buurtsuper DJ Team is 5 jaar geleden spontaan ontstaan tijdens een feestje in (een voormalige buurtsuper in Meddo) door dikke lol achter de draaitafel en bestaat uit Dj Superdeluucks, DJ Slatman en MC Skoen.

De Entree bedraagt eenmalig 5 euro. Het polsbandje is zowel s' middags als 's avonds geldig. Minimum leeftijd is 18 jaar. Wie trek heeft gekregen van het drinken, kan bij de snackwagen van de Timp wat eten.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten