Leerlingen overhandigen een cheque voor een groener schoolplein. Foto: Imalda Dragt
Leerlingen overhandigen een cheque voor een groener schoolplein. Foto: Imalda Dragt (Foto: )

Samenwerken aan een groener schoolplein

Opbrengst speculaasactie voor groen hart in de wijk

WINTERSWIJK - Op naar een groener schoolplein voor cbs de Bataaf en obs de Kolibrie. Na een goed overleg tussen beide basisscholen en de gemeente Winterswijk op maandag 3 december, zijn de eerste schetsen voor een groener schoolplein gemaakt. Leerlingen van de Bataaf dragen bij aan de plannen voor het schoolplein met een schenking van bijna negenhonderd euro die zij hebben opgehaald met de jaarlijkse speculaasactie.

Het grote schoolplein van cbs de Bataaf en obs de Kolibrie, ook wel Pelkpark genoemd, is een mooie ruimte die ook na schooltijd gebruikt wordt voor beweegactiviteiten van Beweeg Wijs. Met meer groene elementen en schaduwplekken wordt het schoolplein nog aantrekkelijker voor de leerlingen én een groen hart in de wijk.
De volgende stap naar een groener schoolplein is een subsidieaanvraag van de beide scholen. De subsidieaanvraag wordt gedaan bij de provincie Gelderland, die de subsidie in het leven heeft geroepen voor de vergroening van schoolpleinen. De gemeente Winterswijk ondersteunt de scholen bij de subsidieaanvraag. Directie, leerkrachten en leerlingen hopen snel aan de slag te kunnen gaan met de uitvoering van de plannen voor het groene schoolplein.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden