Foto:

Proeven en genieten op kerstmarkt Meddosestraat

WINTERSWIJK - Inmiddels is het uitgegroeid tot een traditie: de kerstmarkt in de Meddosestraat. Dit jaar is de markt op 16 december. Wie wil genieten van de kerstsfeer en helemaal in feeststemming wil raken, moet een bezoekje aan deze markt brengen.

Door Verona Westera

In de gezellige straat staan zeker dertig kramen opgesteld met allerhande winter- en kerstartikelen. Uiteraard zijn er ook lekkere hapjes en drankjes te verkrijgen. "Er is in de Meddosestraat voor iedereen wel iets te beleven", legt Inge ten Dolle van Proef, Beleef & Geniet uit. Zij is één van de organisatoren van de kerstmarkt. Alle ondernemers uit de Meddosestraat werken mee aan het evenement. "Maar ook Bakkerij Huiskamp is weer van de partij met lekkere appelbeignets, kniepertjes, roomcroissants en misschien ook oliebollen. En voor de liefhebbers staat er ook een poffertjeskraam in de straat. Bezoekers kunnen bij de kraam van De Lindeboom genieten van erwtensoep, aardappelsoep en warme chocolademelk en de Vietnamese loempia kraam is er ook", aldus Ten Dolle.
"Natuurlijk is er muziek. Het Winterswijkse koor RockPops zingt in de straat", weet de Winterswijkse onderneemster. Bij goed weer is Xandra Storm op diverse plaatsen te vinden. Zij zal met haar Franse straatorgeltje, als 'Orgue de Barbarie' door de straat trekken voor een vrolijke noot. De welbekende ballonnenartiest Jozua Zweers is dit jaar ook aanwezig. "Hij weet de kinderen altijd goed te vermaken en deelt wat lekkers uit aan de jongste bezoekers van het evenement." De lotenboom, die vorig jaar voor het eerst op de markt te vinden was, staat er ook dit jaar weer. Bezoekers kunnen loten kopen en daarmee maken zij kans op schitterende prijzen, beschikbaar gesteld door de ondernemers uit de Meddosestraat.

Kleurwedstrijd
Nieuw dit jaar is de kleurwedstrijd. Ten Dolle: "Op 15 december is de straat ook al in kerstsfeer. Er is die dag muziek en kerstmannen delen kleurplaten uit. De volgende dag kunnen de platen ingeleverd worden bij Eva Ondermode. Per leeftijdscategorie zijn mooie prijzen te winnen."
Wie dit kerstevenement wil meebeleven is welkom in de Meddosestraat op 16 december vanaf 12 uur. Ook op 23 december is er sfeermuziek in de straat.

Meer berichten