Magda en Erick bij de receptie. Foto: Otto Goedhart
Magda en Erick bij de receptie. Foto: Otto Goedhart (Foto: )

Nieuw Beusink, nu Hotel-Restaurant Nieuw Beusink

Start was tien jaar geleden als bed en breakfast

WINTERSWIJK - Oudejaarsavond is het precies tien jaar geleden dat Erick en Magda Koedood hun eerste gasten ontvingen in hun bed en breakfast, Nieuw Beusink aan de Nieuw Beusinkweg in Winterswijk. Die eerste gasten zijn dit jaar opnieuw uitgenodigd op oudejaarsavond om het jubileumfeestje mee te komen vieren met Erick en Magda en hun familie en vrienden.

Door Verona Westera

"Toen we hier naar toe zijn gekomen vanuit Ridderkerk besloten we mee te liften op de hype die er toen was van de bed en breakfast", legt Erick uit. "We hadden wel bewust een pand gezocht waarop ook een horecabestemming zat, zodat we eventueel in de toekomst ook nieuwe plannen konden realiseren." Die plannen, die werden gemaakt en zijn inmiddels ook gerealiseerd. Nieuw Beusink is nu een hotel-restaurant. De certificering voor een 3-sterren hotel was zo'n vier jaar geleden al op zak, maar sinds kort is de naam ook daadwerkelijk omgetoverd tot Hotel Nieuw Beusink. "Het enige wat we nu nog missen is het bordje 'receptie' boven de balie", lacht Erick.

Vlaamse pot
Ook is het mogelijk om te eten bij Nieuw Beusink. In een gezellige en huiselijke sfeer kunnen bezoekers genieten van de Vlaamse keuken. "Twee jaar geleden konden gasten hier al wel een maaltijd nuttigen, maar werd het eten geleverd door een cateringbedrijf. Daar moesten we toch iets op bedenken", lacht de hotel-restauranteigenaar. "Mijn vrouw Magda heeft vanaf het begin aangegeven alles te willen doen, maar niet in de keuken te willen staan. Toch is dat gebeurd, na erg lang nadenken zijn we het restaurant begonnen."
"Mijn vrouw is een beetje een grensgevalletje", grijnst Erick over de afkomst van zijn vrouw. Magda komt oorspronkelijk uit Zeeuws Vlaanderen. De keuze voor de Vlaamse keuken was dan ook niet zo uitzonderlijk voor de familie Koedood. "Overal zijn tegenwoordig liflafjes en hapjes te verkrijgen. Wij onderscheiden ons door gewoon, degelijk, maar goed Vlaams eten", aldus Erick.
Magda ging dus toch de keuken in en er werd een menu samengesteld van grootmoeders gerechten. Denk aan een stoofpot, konijn en visgerechten. "Samen met haar zus heeft ze geprobeerd de gerechten van grootmoeder en moeder te maken. De smaken die ze van huis uit kenden. Groenten als rode kool en spruiten staan bij ons op de kaart. En wij waren letterlijk en figuurlijk de proefkonijnen", laat Erick weten. Zo is de menukaart, die per seizoen wisselt, tot stand gekomen.

Bieren
En bij Vlaamse pot hoort natuurlijk Belgisch bier. "We houden er zelf van natuurlijk, maar het past ook prima bij de gerechten. Daar kunnen we de gasten dan ook goed over adviseren. "Bij Nieuw Beusink zijn twaalf bieren te verkrijgen, waarvan twee pilsners.

Wie nieuwsgierig is geworden naar de Vlaamse gerechten of bieren is dagelijks welkom vanaf 16.00 uur. De keuken is geopend vanaf 17.30 uur.
Op 9 december wordt er een 3-gangen Trappistenmaal geserveerd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden