Excelsior tijdens een straatoptreden. Foto: PR
Excelsior tijdens een straatoptreden. Foto: PR (Foto: )

Muziekvereniging Excelsior ook op via Gladiola

WINTERSWIJK - De Vierdaagse van Nijmegen is de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld. Elk jaar doen er tienduizenden deelnemers uit circa zeventig landen mee, onder wie een groot aantal militairen. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola. Deze intocht wordt muzikaal begeleid door kwalitatief hoogstaande orkesten uit binnen- en buitenland. Dit jaar neemt Muziekvereniging Excelsior deel aan de intocht.

Het orkest van Excelsior heeft met haar straatoptredens eerder al een positieve indruk gemaakt op de organisatoren van de Nijmeegse Vierdaagse. In 2014 is Excelsior door de organisatoren ook al gevraagd deel te nemen aan de intocht. Toen is vanwege de ramp met de MH17 op het laatste moment besloten om de intocht minder feestelijk, zonder muziek te laten plaats vinden. Dit jaar ontving het Winterswijkse orkest opnieuw het verzoek om deel te nemen. Op 20 juli nemen ruim 80 muzikanten van Excelsior deel aan de 102de editie van de Vierdaagse.

Het harmonieorkest voorafgegaan door de slagwerkgroep is ingedeeld op een mooie positie binnen de intocht. De Winterswijkse muzikanten starten om circa 15.30. Ze zullen tijdens de intocht gevolgd worden door een groot militair detachement.

"Tijdens eerdere intochten keken op het hoogtepunt een miljoen mensen naar de intocht. Mede hierdoor is deelname aan de intocht van de Vierdaagse in Nijmegen een fantastisch optreden. Maar ook een enorme eer om hiervoor gevraagd te worden", aldus Excelsior voorzitter Arjan Bentsink.

Behalve de vele tienduizenden toeschouwers langs de kant, bekijken een veelvoud van deze mensen de intocht op tv of online. De intocht wordt namelijk door vele mediapartijen zowel nationaal als internationaal live uitgezonden. Zo zendt Omroep Gelderland in samenwerking met de NOS en de KRO-NCRV de laatste dag van de Vierdaagse de hele dag live uit op televisie, en zal Excelsior vanaf 15.30 live te volgen zijn via radio, tv en internet.

Meer berichten