Ontsnapping in de BijHillen-Cup

Algemeen

WINTERSWIJK - In de bekercompetitie van de Winterswijkse damverenging hadden Theo Stoverinck en Erik Oonk voldoende aan remise in hun laatste poulewedstrijd. Tegen de verwachting in gingen beiden vol in de aanval en werd dit een spannende partij, waarbij Theo uiteindelijk door het oog van de naald kroop.

BijHillen-cup
Gerard Korten en Augustin Saouadogo hadden beiden nog een kleine kans om door te gaan, maar moesten dan wel eerst zelf zien te winnen. In deze partij kwam Gerard in het middenspel één schijf voor na een combinatie, wat hij geroutineerd naar winst uitspeelde (2-0).

Gerard kwam nu op gelijke hoogte met Theo Stoverinck en Erik Oonk. Aangezien bij een gelijke stand degene met de laagste rating doorgaat moest Gerard nu hopen op een nederlaag van Theo. Dat leek er verrassend genoeg ook aan te komen, toen Erik, na een fout van Theo, een voordelige 3 om 3 afruil nam met een gewonnen eindspel tot gevolg. Dit was echter nog wel lastig uitspelen. Theo maakte het zo lastig mogelijk en sloeg toe na een mindere zet van Erik door er, na een verrassend schijfoffer, een 1 om 3 eindspel van te maken (1-1).        

Onderlinge competitie
Voor de competitie werden er ook spannende partijen gespeeld. Zo liet John van Laarhoven zich tegen Frank ten Hagen bewust opsluiten op zijn korte vleugel opsluiten, wat voor beiden complex spel opleverde. Frank kwam in de problemen en kwam na een offer lastig te staan, maar profiteerde later van een fout van John en won alsnog (0-2).

In een mooie partij tussen Wim Klaassen en Gerwin Doornink kwam Wim één schijf voor te staan, maar wist dit niet in winst om te zetten. In het eindspel dacht Gerwin nog even met slim spel te kunnen winnen, maar had een plakker van Wim niet gezien, waarna er snel remise overeen werd gekomen (1-1).

Jan Elgershuizen nam het op tegen Wim Sonderen. Ze maakten het elkaar lastig, maar konden beiden de winst niet vinden met remise tot gevolg (1-1).

Jan slaat hiermee een aanval af van Wim, maar die kan hem gezien het programma misschien nog wel bijhalen of passeren op de ranglijst. Door de overwinning weet Frank al dat hij bij de eerste 3 zal eindigen.

Overige
Paul Hageman was in zijn dampartij niet opgewassen tegen Erik ten Hagen (0-2). In een partij voor de ratingcompetitie verraste Thomas Esselink Wim Bennink met een damcombinatie wat hem de winst opleverde (2-0). Hiermee komt Thomas met een score van +3,19 op een keurige 2e plaats in de ratingcompetitie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant