Voorzitter Kitty Koldewey geflankeerd door Bennie Wolterink (links) en Hugo Klein Severt. Foto: PR
Voorzitter Kitty Koldewey geflankeerd door Bennie Wolterink (links) en Hugo Klein Severt. Foto: PR

Hilgeländer Musikanten huldigt jubilarissen

Algemeen

MEDDO - Tijdens het nieuwjaarsconcert op zondag 14 januari hebben de Hilgänder Musikanten twee leden van de kapel gehuldigd bij café Spiekerman in Meddo. Hugo Klein Severt en Bennie Wolterink zijn veertig jaar actief bij de Meddose Egeländer kapel. Beide heren kwamen twee jaar na oprichting van de kapel erbij.

Hugo is twinitg jaar dirigent geweest van de Hilgeländer Musikanten, tot 1999. Als dirigent behaalde bij mooie resultaten op concoursen in Eibergen, Hengevelde, Sint Michielsgestel en Muntendam.
Nu is hij als erelid actief bij de kapel en ondersteunt de kapel op muzikaal gebied. Hij componeert met regelmaat nog een nummer en ook tijdens het nieuwsjaarconcert speelden de muzikanten het door hem gecomponeerde nummer Grüsse aus dem Hilgeland. Hij ondersteunt bij groepsrepetities en helpt de geluidsman met de juiste tips.
Bennie was 28 jaar bestuurslid. Samen met Han Verheijen regelde hij in de beginjaren vrijwel alles. Bennie zorgde voor de financiën en later het geluid. Hij speelde tot voor kort op de bas, hij is zanger samen met zijn zangeres Marleen, en helpt altijd als er iets gebeuren moet. Dat zijn vrijwilligers waar een club op kan bouwen.
Beide heren kregen een persoonlijk aandenken voor dit jubileum.

Hugo kreeg een glazen aandenken. De voorzitter: "Je weet hoe de muziek helder en doorzichtig moet klinken. Glas kan schitteren en jij weet hoe Egerländer muziek kan laten schitteren. De vormt siert de beweging die jij ook in de muziek maakt. Glas kan ook breekbaar zijn. Je bent afhankelijk van de muzikanten en zij zorgen ervoor dat alles precies klopt."
Bennie kreeg een beeld van een pauw. "De kuif boven op het hoofd van een pauw fungeert als een kroon. Nou, jouw haren zitten altijd correct, dus dat komt wel overeen. De veren van de pauw hebben mooie kleuren. Jouw zang kleurt ook de muziek. En die ogen in de veren zijn al die muzikanten die achter je zitten. Jij in je bescheidenheid voor het orkest, maar onlosmakelijk van elkaar. Pauwen hebben een wijze visie. In al die bestuursjaren hebben we jouw wijze mening mogen horen. Pauwen zijn sociale dieren en dat jij sociaal bent weten we. Een pauw is waardig en trots op zijn veren en jij bent trots op de kapel."
Bij Spiekerman was het gezellig druk en de muzikanten onder leiding van Andre van Huizen vermaakten het publiek met vele nieuwe Egerländer werken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant