Seniorenraad vergadert

Algemeen

WINTERSWIJK - De Seniorenraad komt op maandag 29 januari vanaf 09.30 uur bijeen in het gemeentekantoor, in de vergaderzaal 0.28 op de begane grond. De Seniorenraad laat zich in die bijeenkomst onder meer voorlichten over de Visie Sociaal Domein van de Gemeente Winterswijk. Ook komt de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Zorgcombinatie Marga Klompé uitleg geven over het beleid rond open houden dan wel sluiten van zorglocaties van zijn stichting.

De vraag die de visie Sociaal Domein bij de Seniorenraad oproept, is welke invloed de behoefte aan een regionale samenwerking van acht gemeenten, waaronder Winterswijk, heeft op de senioren. Dit gelet op het anders inrichten van het sociaal domein volgens de principe van meer participatie, vitaliteit en zelfredzaamheid en eigen kracht van onze inwoners. En levert die regionale samenwerking werkelijk voordelen op het gebied van kwaliteitsverbetering? De gemeenten zijn ervan overtuigd dat deze effecten haalbaar zijn, mits er door hen effectief en efficiënt wordt samengewerkt.
Over dit onderwerp laat de seniorenraad zich rond de klok van 11.00 uur graag voorlichten door de beleidsambtenaar, mevrouw Everdien Abbink, die de visie in deze bijeenkomst komt toelichten.
Eveneens is voor deze morgen voorzitter Duvigneau van de Raad van Bestuur van de Zorgcombinatie Marga Klompe uitgenodigd. Hij geeft een toelichting op het toekomstig beleid inzake het sluiten dan wel openhouden van zorgcentra op middellange en lange termijn. Hierbij zijn ook aanwezig wethouder Ilse Saris en beleidsambtenaar Rudi Porskamp.
De bijeenkomsten zijn openbaar. Senioren zijn van harte welkom op deze bijeenkomst. Men krijgt tevens de gelegenheid om het woord te voeren over een onderwerp dat alle senioren in Winterswijk aangaat. Deze bijeenkomst duurt tot ongeveer 12.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant