Marathonpartij en damrentree

WINTERSWIJK - Tegelijk met het huisdamtoernooi werd er in de Winterswijkse damcompetitie weer fanatiek en lang gestreden om de punten.

Theo Stoverinck hield vooraf rekening met een lastige partij tegen meervoudig clubkampioen Erik Oonk, maar dat werd het niet, omdat Erik al vroeg in de partij een Coup Phlippe over het hoofd had gezien met schijfverlies tot gevolg. Hierna probeerde Erik het nog wel, maar maakte Theo geen fout meer (2-0).

Wim Klaassen maakte na een jaar niet deelgenomen te hebben in de competitie weer zijn rentree. Tegen John van Laarhoven leek er een puntje er lange tijd wel in te zitten, maar kwam Wim uiteindelijk net tekort, doordat hij 3 schijven moest offeren om zelf door te breken naar dam. Dit was voor John genoeg om er een overmachtseindspel van te maken (0-2).

In de opening ontweken Zeeg Jongkoen en Wim Bennink de confrontatie door de schijven middels enkele ruilen ver van elkaar te houden. Toen in een uitgedunde stand de schijven weer bij elkaar kwamen zagen beiden geen winst meer en kwam men remise overeen (1-1).

In de partij tussen Jan Elgershuizen en Thomas Esselink was er meer strijd, maar konden beiden de winst niet vinden (1-1).

De langste partij ging tussen Frank ten Hagen en Wim Sonderen. Frank kon hier niet profiteren van een op het oog aanvallende voorpost van Wim. Hierna nam Wim langzaam het centrum over en kwam in gewonnen positie te staan. Wim ging krampachtig op zoek naar de winst, maar kon deze niet vinden, waarna Frank, iets na 12 uur, een 3 om 1 eindspel kon afdwingen met remise tot gevolg (1-1).

John van Laarhoven komt door de overwinning met 8 punten uit 6 wedstrijden bovenaan te staan samen met Erik ten Hagen, hoewel John wel 2 wedstrijden meer heeft gespeeld. Kees Spruijt (7 uit 4) en Theo Stoverinck (6 uit 4) staan ook nog in de buurt van de koppositie.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>