Van links naar rechts: Ilse Saris, Marry Keur, Joris Bengevoord, Gert-Jan te Gronde, Wim Aalderink, Lisanne Halleriet en Rik Gommers. Foto: Bram Beckmans
Van links naar rechts: Ilse Saris, Marry Keur, Joris Bengevoord, Gert-Jan te Gronde, Wim Aalderink, Lisanne Halleriet en Rik Gommers. Foto: Bram Beckmans

Burgemeester en wethouders opgesloten in escaperoom

Algemeen

WINTERSWIJK – Het college van burgemeester en wethouders maakt op de dinsdagmiddag vaak tijd vrij voor bedrijfsbezoeken. Dinsdag 7 november was de beurt aan Escape Room Winterswijk, het initiatief van onderneemster Lisanne Halleriet. Een zestal afgevaardigden van de gemeente liet zich opsluiten en probeerde te ontsnappen. Maar dat verliep niet geheel voorspoedig…

Door Bram Beckmans

Burgemeester Joris Bengevoord en wethouders Ilse Saris, Rik Gommers, Gert-Jan te Gronde, Wim Aalderink en bestuursadviseur Marry Keur kwamen naar bedrijventerrein Morsepoort aan de Laan van Hilbelink, waar de escape room gevestigd is. Voorafgaand aan de activiteit vond er een luchtig gesprek plaats, waar burgemeester Bengevoord het nut van bedrijfsbezoeken benadrukte: "We vinden het leuk om met ondernemers te spreken en zo te zien wat er gebeurt in de gemeente. We bezoeken bedrijven in allerlei sectoren. Bijvoorbeeld in de zorg, maar ook in de entertainment, waar deze escape room een goed voorbeeld van is."

De drijvende kracht achter de escape room is Lisanne Halleriet. De pas 23-jarige onderneemster uit Winterswijk was onlangs betrokken bij de organisatie van een succesvol Oktoberfest aan 't Huitinkveld en heeft deze escape room in samenwerking met Villa Mondriaan opgezet. Dat verklapt ook meteen het thema, namelijk het leven van Piet Mondriaan. Aan de hand van de levensloop van de schilder voeren de spelers opdrachten uit die allemaal iets met Piet te maken hebben. Uiteindelijk moeten de spelers binnen een uur zien te ontsnappen. Maar het is wel een uitdaging voor groepen, vertelt Lisanne: "Zo'n veertig procent van de spelers haalt het maar binnen de tijd."

Hoewel Lisanne nooit verder studeerde na haar havo-diploma en uiteindelijk koos voor het ondernemerschap, is ze wel het schoolvoorbeeld van een succesvolle jonge onderneemster die ook in de regio actief is. En dat is belangrijk volgens wethouder Saris: "Betrokken jonge ondernemers zien we maar weinig op bijeenkomsten die gericht zijn op de toekomst van de regio. Als gemeente is het daarom ook onze taak om meer in te zetten op jongeren die de toekomst van de Achterhoek een impuls geven."

Net niet gehaald
Na een goede kop koffie is het college er klaar voor. Lisanne legt nog het een en ander uit, sluit de deur achter de spelers en duikt dan in haar 'control room', waar ze zicht heeft op wat er gebeurt in de ruimte. Indien nodig kan ze via hier aanwijzingen geven aan spelers die vastlopen of in tijdsnood dreigen te raken. En ook de burgemeester en wethouders ontkomen er niet aan, meermaals geeft Lisanne een handige tip die ze weer een stap in de goede richting brengt. Na veel gelach, uitzoekwerk en toch creatieve gedachtegangen komt het college steeds verder. Met nog enkele minuten te gaan wordt er gezocht naar de bevrijdende oplossing, maar die wordt net niet gevonden. "Helaas", klinkt het. De tijd is om en Lisanne komt het zestal bevrijden. Toch reageert het college positief op de zojuist gespeeld escape room en zijn ze weer een ervaring rijker.

Tweede escape room op komst
Inmiddels is Lisanne druk bezig met een tweede escape room, die ook in het pand aan de Laan van Hilbelink gaat komen. Veel wil Lisanne nog niet kwijt over deze uitbreiding, maar wel is het duidelijk dat het een escape room gaat worden met een unieke aankleding waarbij het straks mogelijk is om met twee teams van maximaal zeven personen met elkaar de strijd aan te gaan.

Voor boekingen of meer informatie over Escape Room Winterswijk kan de website worden geraadpleegd.


www.escaperoomwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant