WDV trekt goede lijn door

WINTERSWIJK - Na twee overwinningen in drie wedstrijden, moest WDV het in de Gelderse Hoofdklasse opnemen tegen Hengelo. WDV speelde weliswaar met twee invallers, maar Hengelo had drie invallers nodig waardoor WDV als favoriet aan de wedstrijd begon.

En die wedstrijd begon WDV voortvarend. Allereerst won Erik Oonk zijn partij. Erik dreigde een schijf te winnen. Zijn tegenstander probeerde dit te voorkomen, maar gaf zelfs twee schijven weg en kon opgeven. Vervolgens verdubbelde Theo Stoverinck de voorsprong. In het middenspel trok Theo de partij naar zich toe. De tegenstander liep achter een schijf, waarna Theo twee schijven won middels een meerslag combinatie (6-om-4).

WDV leek hiermee op rozen te zitten, maar de wedstrijd verliep hierna moeizaam. Jan Elgershuizen leek wel op weg naar een zege, maar de schijfwinst middels een 4-om-3 combinatie bleek niet genoeg voor winst. Achteraf bleek een mogelijke 3-om-3 combinatie in dezelfde stand wel gewonnen te zijn. Ook Kees Spruijt speelde, ondanks een mooie aanvallende partij van beide spelers, remise. Ondertussen stond Erik ten Hagen onder druk tegen de kopman van Hengelo. Erik bleef echter rustig en wist remise te behalen.

Ondanks de twee partijen voorsprong, was de winst allerminst zeker. Frank ten Hagen en Gerard Korten stonden beiden erg moeilijk. Gelukkig voor Frank liet zijn tegenstander in het eindspel de winst liggen en kon WDV opgelucht ademhalen. Gerard Korten stond wel lang erg goed, maar zijn tegenstander dwong een combinatie af met schijfwinst, waarna Gerard in het eindspel verloor. Gelukkig kwam Mark Sanders niet in de problemen. Mark had zelfs nog winstkansen met een dam meer in een 5-om-5 stand. Zijn tegenstander dwong echter op een verrassende manier remise af.

Daarmee werd de eindstand op 9-7 voor WDV bepaald. Met 6 punten uit 4 wedstrijden doet WDV het uitstekend en staat veilig in de subtop. Volgende wedstrijd wacht echter een zware kluif. Huissen, de kampioen van de laatste 5 seizoenen is dan namelijk de tegenstander.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>