Monique Stevens van Monere Bloemdecoraties in haar nieuwe winkel. Foto: Lydia ter Welle
Monique Stevens van Monere Bloemdecoraties in haar nieuwe winkel. Foto: Lydia ter Welle

Monere Bloemdecoraties opent winkel

Algemeen

'Het juiste boeket voor ieder moment'

WINTERSWIJK – Monique Stevens verhuist met haar bedrijf Monere Bloemdecoraties naar de Kloetenseweg 47. Na zeven jaar de mooiste bloemdecoraties vanuit haar atelier aan huis te hebben verzorgd, is het tijd voor een nieuwe stap: verhuizen naar een nieuw pand, waar ze ook de beschikking over een winkel heeft. Die gaat twee dagen per week open, op vrijdag van 08.30 tot 20.30 uur en zaterdag van 08.30 tot 17.30 uur. Voor bestellingen en afspraken is Monere Bloemdecoraties dagelijks telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00 uur.

Door Lydia ter Welle

Monere Bloemdecoraties is gespecialiseerd in rouwbloemwerk en heeft in de zeven jaar van het bestaan een uitstekend reputatie opgebouwd. Vanwege de fraaie boeketten en vooral ook van de bijzondere en persoonlijke rouw- en trouwarrangementen die Monique maakt. Bijzonder bij de rouwarrangementen is, dat Monique op huisbezoek gaat en in gesprek gaat met de nabestaanden. "Zo leer ik het verhaal kennen van de geliefde die men heeft verloren. En op basis daarvan kan ik dan een heel persoonlijke rouwarrangement maken, waarin geliefde kleuren, bloemenkeuze, motieven of voorwerpen een rol spelen", vertelt Monique. Monere Bloemdecoraties heeft goede contacten met verschillende uitvaartverzorgers en begrafenis ondernemers in de regio. Gezamenlijk zorgen zij dat een rouwarrangement altijd op tijd op de gewenste locatie aanwezig is. Ook is het mogelijk om samen met nabestaanden het rouwarrangement bij de dierbare bezorgen. Monere kan de factuur rechtstreeks bij de verzekering declareren, als men verzekerd is voor bloemen bij een uitvaart. Ook kan men bij Monere terecht voor bloemabonnementen, troostboeketten rouwboeketten, grafaankleding, strooibloemen, kinderarrangementen, aankleding van zaal, kerk, en 24-uurskamer.

Verse bloemen
Voor haar bloemdecoraties bestelt Monique verse bloemen, op basis van het ontwerp en de kleuren die de klant wenst. Dat betekent dat een heel persoonlijk boeket of arrangement binnen twee dagen beschikbaar is. Zo heeft de klant gegarandeerd verse bloemen. "Bij uitvaartarrangementen controleer en ververs ik zo nodig de bloemen", vertelt Monique. Bestellingen ontvangt ze zo mogelijk en het liefst twee dagen van te voren. "Dan kan ik de juiste bloemen en kleuren bestellen", aldus Monique, die uiteraard wel zorgt dat ze op vrijdag en zaterdag een mooi aanbod aan verse bloemen heeft.

Winkel
Een eigen winkel openen was altijd al een droom van Monique. "Daarom was dit zo'n prachtige oplossing. We hebben de winkel met de woonruimte gekocht. Dus ik heb nog steeds mijn werk dicht bij huis en door alleen op vrijdag en zaterdag open te gaan, kan ik nog steeds op dezelfde manier werken en service verlenen." Mocht men toch graag een afspraak willen maken voor overleg tijdens de winkelopeningstijden, dan zorgt Monique voor vervanging in haar winkel. Monere kent ook een spaarsysteem: Monique houdt de bestedingen van klanten bij, voor wat betreft de aankoop van boeketten en losse bloemen. "Bij de elfde aankoop, van een boeket bloemen, kan men dan rekenen op een korting gelijk aan vijf procent over het aankoopbedrag van de tien aankopen daarvoor." In de maand oktober verdubbelt Monere het aankoopbedrag op de spaarkaart.

In de winkel zullen straks boeketten, planten, kransen en woonaccessoires te koop zijn, maar ook losse bloemen. Monique neemt in haar assortiment ook exclusieve bloemen en producten op. Verder zullen er ook Maria-kaarsen, doopkaarsen, trouwkaarsen en rozenkransen verkrijgbaar zijn. Monique gaat in haar winkel ook workshops bloemschikken houden, en mogelijk ook andere – meer spirituele - workshops. "We laten dan natuurlijk wel wat lekkere hapjes en drankjes komen!"
In oktober is Monere Bloemdecoraties onderneming van de maand bij de ING. Dat betekent dat in het bankkantoor in Winterswijk een werkstuk van Monique te bewonderen is, en er liggen visitekaartjes van Monere voor wie informatie wil. Monere Bloemdecoraties is bereikbaar via tel. 06 814 19 911. Monere heeft ook een bezorgservice. Wie een boeket of een bloemwerk bezorgd wil hebben, betaalt in Winterswijk twee euro, in het buitengebied drie euro en buiten de gemeente worden de kosten overlegd. Uitvaartstukken van de hoofdopdrachtgever worden gratis bezorgd, naar keuze thuis of in de aula.


www.monere.nu

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk