Vic Hulshof. Foto: PR
Vic Hulshof. Foto: PR

Expositie Winterswiek met varve

WINTERSWIJK - De drie bevriende kunstenaars Vic Hulshof, Robert Jansen en Henry Wolters schilderen al sinds 2005 'en plein air 'in het fraaie buitengebied van Winterswijk. Vanaf vrijdag 22 juli tot en met 15 oktober is het werk van het trio te bewonderen in Museum Kunst Ende aan de Misterstraat 94 in Winterswijk.

Hoewel zij op dezelfde plaats schilderen is het verschil in de wijze van werken en in de resulterende schilderijen groot te noemen. Daarom kan gerust worden gesproken van een bijzonder gevarieerde expositie.
Vic Hulshof (62) is geboren in Lichtenvoorde en studeerde aan de Kunstacademie in Arnhem. Hij is vooral bekend geworden met zijn kleurrijke posters en platen voor festivals en evenementen in de regio zoals Paaspop, Keifestival, Volksfeest en KunstenOpStraat. Sinds 1989 is hij docent aan de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (WAS). Hij zat ook vele jaren in de expositiecommissie van Museum Freriks. De kunstschilder behoorde daarnaast tot één van de drijvende krachten achter het Mondriaan Museum in Winterswijk. Als adviseur is hij nog altijd verbonden aan het bestuur van de Stichting Vila Mondriaan. Als jurylid is hij regelmatig actief bij veel bloemencorso's. Hulshof is te typeren als een vlotte schilder die eerst nauwkeurig aanschouwt en noteert en vervolgens los gaat en met een zwiepende toets en een kleurrijk palet dat wat hij zag verbeeldt.

De 62-jarige Robert Jansen studeerde aan de AKI in Enschede. De geboren Winterswijker heeft bijna alle facetten van z'n kunstenaarschap benut. Hij maakte illustraties en schilderijen, zeefdrukken, lampen, spiegels en objecten, video's en foto's. De bij velen bekende helleboris-wandschildering in de trouwzaal van het Raadhuis is van zijn hand. Evenals Vic Hulshof maakte hij vele jaren deel uit van de adviescommissie Beeldende Kunst van Winterswijk. Hij geeft ook les aan de Winterswijkse Academie voor de schilderkunst en in Aalten. Nu schildert en tekent hij veel, op papier, maar ook digitaal. Zijn werk is deels abstract, maar ook verfijnd en met een doordachte gelaagde compositie.

De in Harreveld geboren Henry Wolters (56) studeerde eerst twee jaar aan het Twents Conservatorium in Enschede en voltooide daarna de opleiding aan de AKI in Enschede. Hij is docent Beeldende Vorming aan het AOC in Borculo. Het beeld in de Bleekweide naast het strandbad (de vrouw met de geteklomp) is van zijn hand. Wolters schildert, zoals hij zelf aangeeft vanuit de achtergrond met een goed gevoel kleurgevoel, krachtig maar ook vanuit de losse pols. Gelet op zijn opleiding aan het Conservatorium zal het niemand verbazen dat hi naast beeldend kunstenaar ook een begaafde muzikant is. Hij speelde onder meer in Watts Going'On, Bakkerij Manschot, KGB, Drie Keien en is een gewaardeerd studio muzikant. Momenteel speelt hij toetsen bij Slagerij Wolters en Rolling Beat Machine.

Museum Kunst Ende is iedere woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur en iedere zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur. Leden van de Vereniging Het Museum hebben vrij toegang. Overige bezoekers betalen 2.00 Euro entree.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten