Een scène uit Que horas ela volta?. Foto: PR
Een scène uit Que horas ela volta?. Foto: PR

Filmhuis: Que Horas Ela Volta?

Algemeen

WINTERSWIJK - Stichting Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 19 april de film Que Horas Ela Volta?. De voorstellingen in servicetheater Skopein beginnen om 18.30 en 21.00 uur. Reserveren is gewenst en kan - bij voorkeur - via www.skopein.nl, eventueel via 0543-521515.

Val is de sympathiek eigenwijze hoofdpersoon uit de hartverwarmende Braziliaanse film Que Horas Ela Volta? (internationale titel The Second Mother) van regisseuse Anna Muylaert waarin zij de vastgeroeste klassenverhoudingen flink op scherp zet.

Val (een geweldige rol van de Braziliaanse beroemdheid Regina Casé) werkt al sinds mensenheugenis bij dezelfde familie als huishoudster en kindermeisje. Zij respecteert de machtsverhoudingen in het gezin en neemt genoegen met een dienstbare rol. Ze huist in een piepklein kamertje, maar op haar drijft het hele huishouden.

Met name zoon Fabinho koestert warme gevoelens voor zijn 'second mother'.

Wanneer Jessica, Vals dochter die ze al jaren niet heeft gezien, meldt dat ze tijdelijk onderdak zoekt bij haar moeder, leidt dit tot hoogspanning in het gezin. Jessica blijkt namelijk een vrijgevochten typetje dat niet van plan is zich net zo onderdanig op te stellen als haar moeder. Aanvankelijk bezorgt ze Val heel wat slapeloze nachten, maar geleidelijk aan leidt haar geëmancipeerde gedrag ook bij Val tot nieuwe inzichten.
Que Horas Ela Volta? is een heerlijke film geworden met een luchtige, komische toon en een werkelijk onweerstaanbare hoofdrolspeelster. De film won (publieks-)prijzen op talloze filmfestivals.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant