Een ketting van Ingeborg Vandamme. Foto: PR
Een ketting van Ingeborg Vandamme. Foto: PR

Laatste expositie galerie Help u zelven is van De Kettingclub

Algemeen

WINTERSWIJK - De allerlaatste expositie van galerie Help u zelven is een feit. Daarna, na 15 jaar sluit Carla Aalberts de deuren van de galerie en wordt Help u zelven weer geschiedenis.

Op de allerlaatste expositie is het werk te zien van De Kettinclub, die bestaat uit vijf sieraadontwerpers die allemaal eind jaren 80 afstudeerden aan de Rietveld Academie. Gekscherend noemden ze zich de Kettingclub omdat ze allemaal kettingen maakten. Nu maken ze allerlei sieraden, in zeer grote verscheidenheid.

Floor Mommersteeg werkt met nylondraden, die ze verbindt, smelt, kleurt en plet. Fijnmazige structuren groeien uit tot kettingen met robuuste vormen die toch altijd luchtig en fragiel blijven. Eveneens fragiel zijn de kettingen van Cynthia Pijlman. Gehaakte kleine blaadjes, takjes bloemetjes in combinatie met zilver en kant brengen de romantiek tot leven.

Ingeborg Vandamme werkt met de ongebruikelijke combinatie van papier, zilver en bewerkte takjes.Miriam Verbeek werkt met wol die zij vervilt tot monumentale kleurrijke sieraden. Van een heel andere orde is het werk van de enige man van de Kettingclub, Peter Hoogeboom. In de hol gegoten, keramische flesjes, kommetjes en kruikjes zie je de liefde voor verre werelden terug.

Bij iedere expositie heeft de galerie altijd een gastkunstenaar gehad. Ook nu is dit het geval. Werkend met zilver maakt Teunis van de Kamp uitsluitend ringen die een compleet verhaal met zich mee dragen. Zijn sieraden leveren bij het bekijken een lach op, maar ook vertedering en verbazing. Een complete miniatuur draaimolen, een waterput, een tafeltje met theekopje en lepeltje en dat allemaal als een draagbare ring.

De expositie De Kettingclub is te zien tot en met 31 oktober in galerie Help u zelven aan de Wilhelminstraat 9 in Winterswijk. De galerie is open van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.


www.helpuzelven.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk